Foto: PantherMedia/Scanpix
Finanšu un kapitāla tirgus komisija anulējusi Raunas Kooperatīvajai krājaizdevu sabiedrībai (Raunas KKS) 1999.gadā izsniegto licenci krājaizdevu sabiedrības darbībai, informē komisija.

Šāds lēmums pieņemts, jo Raunas KKS nav ievērojusi Krājaizdevu sabiedrību likuma prasības un Komisijas rīkojumus, kā arī tās biedriem nav nodrošinājusi tiesisko skaidrību par turpmāko darbību noguldījumu piesaistīšanā un apkalpošanā.

FKTK Raunas KKS noteikusi arī aizliegumu iznīcināt jebkādu tās mantu, arhīva fondus vai atsevišķus dokumentus.

Komisija arī konstatējusi, ka Raunas KKS noguldītājiem saskaņā ar likumu ir izmaksājama garantētā atlīdzība no Noguldījumu garantiju fonda. Garantēto atlīdzību izmaksās tiem noguldītājiem, kuriem saskaņā ar likumu ir tiesības saņemt šādu garantēto atlīdzību, pamatojoties uz informāciju, kāda ir Raunas KKS grāmatvedības reģistros noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienā, garantētā noguldījuma apmērā, bet ne vairāk kā 100 000 eiro (aptuveni 70 000 latu).

Garantēto atlīdzību izmaksās FKTK ar pārskaitījumu uz noguldītāja norādīto kontu tā izvēlētā kredītiestādē vai uz attiecīgo VAS "Latvijas Pasts" filiāli ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā no brīža, kad komisija būs saņēmusi informāciju par noguldītāja norēķina konta numuru vai noguldītāja dzīvesvietā esošās VAS "Latvijas Pasts" filiāles atrašanās vietu. Garantēto atlīdzību izmaksā latos.

Komisija piektdien nosūtīs vēstuli Raunas KKS noguldītājiem ar lūgumu iesniegt informāciju par noguldītāja konta numuru tā izvēlētā kredītiestādē vai noguldītāja dzīvesvietā esošās VAS "Latvijas Pasts" filiāles atrašanās vietu.

Atbilstoši Noguldījumu garantiju likumam sūdzības saistībā ar personas atzīšanu par noguldītāju, kuram izmaksājama garantētā atlīdzība, kā arī garantētās atlīdzības apmēru un izmaksāšanas termiņiem izskata Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Komisija informē, ka šā gada 1. ceturkšņa beigās NGF bija uzkrāti 138,5 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!