Foto: LETA
Vienīgais kandidāts uz Latvijas Bankas prezidenta amatu būs pašreizējais centrālās bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs – noteiktajā termiņā, kas beidzās 10. oktobrī, citi kandidāti nav pieteikti, portālam ”Delfi” pastāstīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs ( V).

Valdību veidojošā koalīcija, kurā ietilpst "Vienotība", Reformu partija, Nacionālā Apvienība un seši neatkarīgie deputāti, jau trešdien, 9. oktobrī vienojās kopīgi izvirzīt Rimšēviču Latvijas Bankas prezidenta amatam. Kandidātu var izvirzīt vismaz desmit deputāti.

Reirs prognozē, ka Budžeta komisija Rimšēviču varētu iztaujāt aiznākamnedēļ, bet pēc tam par viņa apstiprināšanu uz trešo pilnvaru termiņu Latvijas Bankas prezidenta amatā lems Saeima.

Rimšēvičs Latvijas Bankā strādā kopš 1992. gada vasaras, kad Augstākā padome viņu apstiprināja bankas prezidenta vietnieka amatā.

Centrālās bankas vadītāja amatu viņš ieņem kopš 2002. gada decembra, tas ir, laika, kad kādreizējais Latvijas Bankas prezidents Einārs Repše brīvprātīgi atkāpās no ieņemamā amata, lai pievērstos politikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!