Foto: LETA

Esošajā bezprecedenta zemu likmju situācijā ieguvēji ir kredītņēmēji, bet zaudētāji - noguldītāji, atzīst "Swedbank Latvija" vadītājs Māris Mančinskis, norādot, ka "Swedbank" līdzīgi kā vairums banku ir apņēmusies nepiemērot negatīvas likmes depozītiem.

"Swedbank Latvija" 2015. gada pirmajā pusgadā ir strādājusi ar 57 miljonu eiro peļņu, kas ir nedaudz mazāk nekā šajā periodā pērn, kad bankas peļņa sasniedz 59 miljonus eiro, informē banka. Tās ienākumi ir samazinājušies, savukārt izdevumu samazinājums panākts, turpinot fokusēties uz darbības efektivitātes palielināšanu. Tāpat ir turpinājusies iepriekš veikto uzkrājumu atbrīvošana.

"Lai arī pastāv neskaidrība par Grieķijas statusu eirozonā un turpinās ekonomiskā lejupslīde Krievijā, Latvijas ekonomika turpina mēreni augt. Mājsaimniecību un uzņēmēju noskaņojums ir salīdzinoši stabils, un vairākas pazīmes liecina par investīciju aktivitātes kāpumu un augošu pieprasījumu pēc kredītiem. Tas ļāvis mums stabilizēt savu kredītportfeli," skaidro Mančinskis.

Bankas kredītportfeļa apjoms, salīdzinot ar 2014. gada 31. decembri, ir palicis nemainīgs, bet, salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, tas ir palielinājies par 1% - galvenokārt kredītu pieprasījuma dēļ.

Jau vēstīts, ka vairākas bankas par īsāka termiņa depozītiem eiro valūtā sākušas piedāvāt 0% likmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!