"airBaltic" pirmdien noliedza medijos rakstīto, ka kompānijas zaudējumi pagājušā gadā bijuši 49,28 miljoni ASV dolāru (apmēram 24,64 miljoni lati). Tā uzsver, ka informācijas izplatītājs "Airline Industry Update" jau izņēmis šo informāciju no savas mājas lapas.

Iepriekš „airBaltic” viceprezidents Jānis Vanags AIU publiskotos datus laikarakstam "Telegraf" bija atteicies komentēt vien norādījis, ka „airBaltic” ir jāpabeidz finanšu audits, kas pēc tam jāapstiprina abiem akcionāriem – Latvijas valstij (52,6%) un „Baltijas aviācijas sistēmām” (47,2%).

Savukārt pirmdien paziņojumā medijiem "airBaltic" akcentē, ka AIU materiālos bija "norādītas kļūdainas ziņas par aviokompāniju – gan neprecīzi finanšu rezultāti, gan novecojušas ziņas par īpašniekiem, gan nepareizi norādīti airBaltic tranzītmezgli (pēc AIU – Kopenhāgena un Viļņa, nevis Rīga), kā arī cita informācija".

Paziņojumā "airBaltic" gan apstiprina iepriekš pausto informāciju, ka pērn kompānija ir strādājusi ar zaudējumiem.

"Telegraf" pirmdienas rītā pauda, ka „airBaltic” zaudējumi pašreizējā situācijā aviācijā būtu ierasta pazīme. Salīdzinoši nesen par savu bankrotu paziņoja Lietuvas aviokompānija „flyLAL”, savukārt „Estonian Air” zaudējumi pērn skaitāmi 13,26 miljonos ASV dolāru (ap 6,63 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!