Foto: LETA

Ilggadējā Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova paveiktais nav vērtējams viennozīmīgi, taču neapšaubāmi ostu attīstījusies un kļuvusi par līderi Latvijā, sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš norādīja, ka pagaidām vēl nav saņēmis oficiālus dokumentus par Loginova lēmumu atstāt amatu, taču patlaban neredz pamatu, lai nedotu šādam solim savu saskaņojumu atbilstoši likumam.

Runājot par Loginova iespēto amatā, ministrs klāstīja, ka to nover vērtēt viennozīmīgi - bijuši gan plusi, gan mīnusi. Vienlaikus gan Loginova darbības laikā Rīgas brīvosta neapšaubāmi attīstījusies un kļuvusi par līderi Latvijā.

Augulis uzsvēra, ka svarīgākais jaunajam pārvaldniekam būs spēt amatā salāgot valsts un pašvaldības intereses, nodrošināt caurskatāmu ostas pārvaldību, kā arī ieviest Valsts kontroles ieteikumus un turpināt reorganizāciju.

Taujāts, vai attiecīgais speciālists nebūtu jāmeklē starptautiski, ministrs norādīja, ka sākotnēji, visticamāk, būtu jāskatās, vai nav kādi vietējie profesionāļi ar atbilstošu kvalifikāciju.

Augulis arī izteica vēlmi iepazīties ar kritērijiem Rīgas brīvostas jaunā pārvaldnieka meklēšanai, lai pēc tam varētu lemt par sava saskaņojuma sniegšanu ostas valdes izraudzītajam kandidātam.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvostas valde saņēmusi Loginova iesniegumu ar lūgumu no šā gada 10. marta viņu atbrīvot no amata. Ostas valde pieņēmusi iesniegumu un uzdevusi ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdē 22. februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks. Plānots jauno pārvaldnieku meklēt konkursā.

Loginovs Rīgas brīvostas pārvaldnieks ir kopš 1998. gada pavasara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!