AS "Latvijas Krājbankas" akcionāri lems par Mārtiņa Bondara atsaukšanu no padomes locekļa amata pirms padomes pilnvaru termiņa beigām, - teikts bankas akcionāru sapulces lēmumu projektā, kas akcionāru sapulcē tiks skatīts šī gada 26.martā.

Bankas akcionāri nolēmuši pirms pilnvaru termiņa beigām no padomes locekļa amata atbrīvot Raimondu Baranausku, Aleksandru Antonovu, Vladimiru Antonovu, Oļegu Suhorukovu, Nagli Stanciku un Mārtiņu Bondaru.

Tomēr Baranausku, A.Antonovu, V.Antonovu, Suhorukovu un Stanciku paredzēts ievēlēt padomes locekļa amatā vēl uz trim gadiem, par padomes pilnvaru termiņa sākumu nosakot 2010.gada 26.martu.

Kā ziņots, Mārtiņš Bondars kopš 2009.gada 17.augusta pametis valdes priekšsēdētāja amatu AS "Latvijas Krājbanka". Saskaņā ar bankas padomes lēmumu no 17.augusta valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda līdzšinējais valdes loceklis Ivars Priedītis.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Bondara paziņojumu par amata atstāšanu, noslēdzot vairāku gadu darba ciklu pie bankas attīstīšanas.

Bankas lielākais akcionārs "AB Bankas Snoras" ir pārrunājis ar Bondaru iespēju viņam turpināt darbu bankas padomē. Viņš gan piekritis turpināt darbu "Krājbankas" padomē, kur varētu atbildēt par stratēģiskām lietām.

Taujāts par savām nākotnes iecerēm ārpus bankas, Bondars uzsvēra: "Partiju nedibināšu, un nav plānu kādā iesaistīties." Viņam gan esot ieceres, kuras viņš vēlētos atklāt pēc tam, kad pārtraukšot pildīt bankas valdes priekšsēdētāja pienākumus, bet pagaidām tās plašāk nevēloties publiskot. Noprotams, ka Bondaram ir ieceres saistībā ar biznesa sfēru.

Kā ziņots, "Krājbankas" grupas zaudējumi 2009.gada pirmajā ceturksnī sasnieguši 2,519 miljonus latu, liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

Grupā ietilpstošās bankas peļņa šajā laikā ir bijusi 820 000 latu.

Bankas kredītportfelis pērnā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis 339,243 miljonus latu, bet noguldījumu apmērs bankā sasniedzis 464,739 miljonus latu.

LETA jau ziņoja, ka "Krājbankas" grupas auditētā peļņa pēc nodokļu nomaksas 2008.gadā bijusi 2,784 miljoni latu, liecina bankas auditētais pārskats. Grupas aktīvu apjoms 2008.gada beigās bija 682 miljoni latu, kas gada laikā palielinājies par 11 miljoniem latu.

Lietuvas "AB Bankas Snoras" ir lielākā "Krājbankas" akcionāre ar 76,65% akciju, savukārt "AB Bankas Snoras" akcijas pieder Krievijas "Konvers Grup" prezidentam Antonovam - 67,28%, kā arī Raimondam Baranauskam - 25,01%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!