Foto: LETA
Patlaban ābolus Rīgas Centrāltirgū var nopirkt par augstāku cenu, savukārt ogas pat par divreiz zemāku cenu nekā pērn, konstatēja biznesa portāls "Nozare.lv".

Kā norādīja Centrāltirgus pārstāvis Ivars Jakovels, patlaban Centrāltirgū pieejamas šādas ābolu šķirnes - "Baltie dzidrie", kuru cena svārstās no 0,60 latiem līdz vienam latam par kilogramu, "Rožāboli", kuri maksā 0,80 latus par kilogramu, "Piross" - 1,20 un "Ženēva" - 0,80 latus par vienu kilogramu.

Pērn aptuveni šajā pašā laika periodā šķirnes "Piross" āboli bija nopērkami par 0,80 latiem kilogramā, kas ir par 40 santīmiem lētāk nekā patlaban. Ābolu šķirne "Rožāboli" pērn bija nopērkami par 0,60 latiem kilogramā, kas ir par 20 santīmiem lētāk nekā patlaban. Savukārt ābolu šķirnes "Baltais dzidrais" cena pērn svārstījās no 0,30 līdz 0,80 latiem kilogramā.

Tāpat tirdzniecībā parādījušās arī Latvijas plūmes. Šķirne "Kurzemes hercogs" maksā 0,65 latus, bet "Komēta" - 1,70 latus par kilogramu, vēstīja Centrāltirgus pārstāvis.

Jakovels arī atzīmēja, ka tirgotāji patlaban Centrāltirgū piedāvā iegādāties upenes par vienu latu kilogramā, savukārt pērn aptuveni šajā pašā laika periodā Centrāltirgū upeņu cena bija no 1,80 līdz 2,50 latiem par kilogramu, kas ir aptuveni divreiz augstāka nekā patlaban.

Jāņogas Centrāltirgū nopērkamas par 70 santīmiem kilogramā. Pērn jāņogu cena bija 1,50 lati par kilogramu, kas ir divreiz lielāka nekā patlaban. Ērkšķogas patlaban var nopirkt par pusotru latu kilogramā, pērn to cena bija divi lati par kilogramu.

Tāpat Centrāltirgū tiek pārdotas dārza mellenes, kuru cena ir 4,50 lati par vienu kilogramu, meža melleņu cena svārstās no 1,60 latiem līdz 1,80 latiem par vienu litru. Pērn dārza mellenes maksāja 3,50 latus par vienu kilogramu.

Brūklenes nopērkamas par 1,40 latiem līdz 1,50 latiem litrā. Pērn brūkleņu cena bija 1,60 lati par litru. Meža avenes nopērkamas par vienu latu par 250 gramiem jeb aptuveni četriem latiem par kilogramu. Pērn aptuveni šajā pašā laika periodā aveņu cena bija 1,20 lati par 250 gramu iepakojumu jeb aptuveni 4,80 lati par kilogramu.

Centrāltirgū nopērkamas arī kazenes, kuru cena ir 2,50 lati par 700 gramu iepakojumu.

Savukārt, runājot par sēnēm, Jakovels sacīja, ka patlaban citu sēņu bez gailenēm Centrāltirgū vēl neesot. Gaileņu cena svārstās no 2,70 līdz trim latiem par kilogramu. Pērn aptuveni šajā pašā laika periodā gailenes varēja nopirkt par 3-3,20 latiem par kilogramu. Piemēram, šī gada jūnija sākumā gaileņu cena Centrāltirgū bija desmit lati par vienu kilogramu.

Tāpat nopērkama arī pircēju pieprasītā sēne zemes tauki, par kuru pārdevēji prasa piecus latus par kilogramu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!