Saeima ceturtdien atbalstīja dabasgāzes tirgus liberalizācijas atlikšanu līdz 2010.gadam.
Par likumu “Par enerģētikas likuma atsevišķu pantu spēkā stāšanās kārtību” nobalsoja 67 deputāti, pret balsoja četri deputāti un četru atturējās, portāls “Delfi” uzzināja Saeimas preses dienestā.

Latvijai vēl būs jālūdz Eiropas Komisijas akcepts šim lēmumam.

Saeima maijā beigās atbalstīja Enerģētikas likuma grozījumus, ar kuriem Latvijas tiesību aktos tiek iestrādāta Eiropas Savienības (ES) direktīva par kopējiem noteikumiem attiecībā uz dabasgāzes iekšējo tirgu. Pret tirgus atvēršanu protestēja monopoluzņēmums “Latvijas gāze” .

Ekonomikas ministrija ierosināja noteikt, ka panti, ar kuriem tiks liberalizēts dabasgāzes tirgus, spēkā stāsies atsevišķā kārtībā. ES direktīvas par kopējiem noteikumiem attiecībā uz dabasgāzes iekšējo tirgu Latvijā darbosies pilnā apjomā.

Politiķi un “Latvijas Gāze” iepriekš vienojās, ka daļa likuma normu, kas paredz liberalizēt gāzes tirgu Latvijā, stāsies spēkā ar īpašu likumu. Panākta vienošanās valstij slēgt ar LG līgumu, kurā minētu liberalizācijas normu ieviešanu.

ES enerģētikas komisārs iepriekš Andris Piebalgs paziņojis, ka Latvijai par gāzes tirgus liberalizāciju jāizšķiras līdz 7.jūlijam, kad Eiropas Komisija varētu lemt par sankcijām pret Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!