Ķemeru sanatorijas privatizētājs SIA "Ominasis Latvija" Ķemeru sanatorijā līdz šim jau ieguldījusi aptuveni 3,5 miljonus ASV dolāru, žurnālistus šodien informēja Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis. Atzinumu par sanatorijā investētajiem līdzekļiem PA no starptautiskās auditorfirmas "Deloitte&Touche" saņēmusi vakar.
Kā uzsvēra PA ģenerāldirektors, ir pilnīgi iespējams, ka Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijas sagatavošanai tiek izlietota liela naudas summa. Vizuāli, iespējams, nav jūtams, cik lieli līdzekļi Ķemeru sanatorijā līdz šim investēti, taču Naglis pieļāva, ka liela līdzekļu daļa tika izlietota sanatorijas rekonstrukcijas formalitāšu un projektu kārtošanai, kas ir laikietilpīgs process.

Naglis pauda pārliecību, ka Ķemeru sanatorijas rekonstrukcija tiks veikta, par ko liecina nesen noslēgtais līgums starp sanatorijas privatizētāju un būvfirmu "NĪA", turklāt 7.maijā "Ominasis Latvija" saņēmusi pagaidu būvniecības atļauju, kas jau ļauj veikt zināmus būvniecības darbus.

PA ģenerāldirektors uzsvēra, ka atsevišķu cilvēku paziņojumi par nelietderīgu Ķemeru sanatorijas privatizāciju nav pamatoti. "Ieguldot Ķemeru sanatorijā 100 000 latu, iespējams, šo kompleksu tikai saglabātu tādā stāvoklī, kā tas ir, taču reālai sanatorijas rekonstrukcijai nepieciešams desmitiem miljonu ASV dolāru," uzsvēra Naglis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!