Foto: DELFI

Divu dienu laika pieprasītākās 95.markas benzīna cena degvielas tirgotāja "Statoil" degvielas uzpildes stacijās (DUS) pieaugusi par diviem santīmiem.

Trešdien 95.markas benzīna cena "Statoil" DUS tika paaugstināta par santīmu - no 0,999 latiem par litru līdz 1,009 latiem par litru. Par santīmu 95.markas benzīna cena "Statoil" DUS paaugstināta arī ceturtdien, un tagad tā sasniegusi 1,019 latus par litru.

Par santīmu ceturtdien "Statoil" DUS pieauga arī 98.markas benzīna cena, pakāpjoties no iepriekšējiem 1,039 latiem par litru līdz 1,049 latiem par litru. Savukārt dīzeļdegvielas "D-Fortis" cena "Statoil" DUS ceturtdien nav mainīta. Dīzeļa cena trešdien pieauga līdz 0,999 latiem par litru, tādejādi pietuvojoties "psiholoģiskajai lata robežai".

Jau vēstīts, ka trešdien arī 95.markas benzīna cena "Statoil" DUS pārsniedza lata robežu par litru degvielas. 98.markas benzīna cena psiholoģisko lata robežu pārsniedza februāra pirmajā pusē.

"Statoil" iepriekš skaidroja, ka aizvadītajās nedēļās gan benzīna, gan dīzeļdegvielas cenas Eiropā turpināja palielināties, sasniedzot jaunus rekordus. Vairākās Eiropas valstīs pēdējo nedēļu laikā degvielas cenas degvielas uzpildes stacijās ir sasniegušas vēsturiski augstākos līmeņus.

Degvielas cenu pieaugumu pasaulē galvenokārt ietekmē pozitīvās ziņas par Grieķijas finansiālās un ekonomiskās situācijas risināšanu, nerimstošais saspīlējums Persijas līcī pēc ziņas par ASV bāzes kuģa tuvošanos reģionam, kā arī pozitīvie ASV un Vācijas makroekonomiskie dati.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns portālam "Delfi" iepriekš sacīja, ka pašreizējo degvielas cenu Latvijā galvenokārt ietekmē gan pozitīvi, gan negatīvi pasaules notikumi. Patlaban ir grūti prognozēt turpmāko degvielas cenu dinamiku, jo tas ir atkarīgs no tā, kas notiks lielajās naftas eksportētājvalstīs Irānā un Sīrijā, sacīja asociācijas valdītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!