Foto: LETA

Žurnālists Jānis Domburs izveidojis interneta portālu "domburs.lv", liecina Dombura paziņojums sociālajā tīklā "Twitter".

Jaunajā portālā, kas darbu sācis šodien, lasāmi dažādi Dombura veidoti raksti, izveidots to arhīvs, kā arī pieejami video, raidījuma "Kas notiek Latvijā?" video un cita informācija.

Domburs savā mājaslapā skaidro, ka izveidojis interneta portālu, jo "kopš gadumijas, kad strauji aprāvās raidījums "Dombura studija", dažus mēnešus pastāvīgi neesmu publiskajā telpā ne televīzijas ēterā, ne citos medijos. Tomēr regulāri saņemu jautājumus, ko daru un darīšu, aicinājumus izteikties par aktualitātēm un tamlīdzīgi".

Viņš norāda, ka lapu radījis, "lai pieteiktu pastāvīgu klātbūtni interneta virtuālās pasaules "ēterā". Lai vienkopus būtu atrodamas arī dažas atbildes uz pieminētajiem jautājumiem. Lai būtu vieta, kur vienuviet ir atrodams nu jau gandrīz 25 gados žurnālistikā un ap to sastrādātais".


Domburs skaidro, ka lapā būs apkopotas dažāda žanra publikācijas un publiskās aktivitātes, un arī saites uz citiem avotiem - sākotnēji lielākoties tikai jaunākās publikācijas, bet pakāpeniski plānots papildināt arī arhīvu.

Paralēli ir aktivizēti arī profili sociālajos tīklos.

Tāpat Domburs savā mājaslapā norāda, ka kopumā ieceru līmenī viņam ir arī daži jauni radoši projekti.

Kā vēstīts, pērnā gada aprīlī "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT) kanālā sākās jauns raidījums "Dombura studija", taču gada nogalē līgums tika lauzts. Domburs medijiem stāstīja, ka līgums esot lauzts negaidīti un vienpusēji, savukārt LNT pārstāvošā kompānija "Modern Times Group" (MTG) šādu lēmumu nekomentēja.

Iepriekš Domburs daudzus gadus vadīja diskusiju raidījumu "Kas notiek Latvijā?" Latvijas Televīzijā (LTV). Pēc līguma pārtraukšanas ar LTV Domburs vērsās tiesā, un šā gada aprīlī tā pieņēma lēmumu, ka LTV jāmaksā tiesas piespriestā 25 896 eiro kompensācija par labu Domburam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!