Foto: DELFI
Ekonomikas ministrijas (EM) rīkotajā iepirkumā par komandējumu nodrošināšanu uzvarējis ceļojumu birojs SIA "Averoja", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

EM un "Averoja" slēgs 2 125 000 eiro vērtu līgumu.

Kā liecina IUB informācija, iepirkums paredz Ekonomikas ministrijas, tās padotībā esošo iestāžu un kapitālsabiedrības, kurā ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja, darbinieku komandējumu organizēšanas pakalpojumu nodrošināšanu.

"Averoja" pakalpojumus nodrošinās EM, kā arī VSIA "Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai, Patērētāju tiesību aizsardzības centram un Tūrisma attīstības valsts aģentūrai.

Jau ziņots, ka ceļojumu birojs SIA "Averoja" pērn strādājis ar 11 358 983 eiro apgrozījumu un nopelnījis 65 035 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2012.gadu, pērn ir palielinājies par 14%, savukārt peļņa augusi gandrīz desmit reizes. 2012.gadā uzņēmums apgrozīja 9 933 873 eiro un nopelnīja 6738 eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā klāstīts, ka pērn "Averojai" izdevies nostiprināt pozīcijas korporatīvo klientu segmentā, aktīvi piedaloties valsts sektora iepirkumos un piesaistot jaunus klientus. Turpināts darbs arī pie uzņemošā tūrisma nodaļas, palielināts tās darbinieku skaits, piesaistīti jauni partneri - tūrisma aģentūras ārvalstīs, tādējādi palielinot nodaļas apgrozījumu un peļņu.

No kopējā gada apgrozījuma 83% veido aviobiļešu pārdošana.

2013.gada sākumā par SIA "Averoja" īpašnieku kļuva SIA "Tūrisma aģentūra Kolumbs" īpašniece Sanita Rugina.

Kopš 2012.gada "Averoja" kā partnere iesaistījusies Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Latvijas ilgtspējīga tūrisma klastera īstenošanas projektā, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF). Klastera projektā kopā ar partneriem plānots noslēgt darbu pie "Starptautiskās grupu ceļojumu rezervēšanas sistēmas" izstrādes - centralizētai grupu ceļojumu uzskatei, pārvaldei un pārdošanai.

SIA "Averoja" reģistrēta 1996.gadā, tās pamatkapitāls ir 2845 eiro (2 000 latu). Uzņēmuma 100% pieder Sanitai Ruginai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!