Foto: Publicitātes attēli
Jūlija beigās AS "ELKO Grupa" parakstīja līgumu ar "Nordea banka", "SEB banka" un "Swedbank" par sindikāta aizdevuma pagarināšanu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai vairāk nekā 63 miljonu dolāru (56,29 miljonu eiro) apmērā un, pievienojoties "OP Corporate Bank", kopējais aizdevums tika palielināts par 15 miljoniem ASV dolāru (13,4 miljoniem eiro), sasniedzot 78 miljonus ASV dolāru (ap 69,7 miljoniem eiro), portāls "Delfi" uzzināja kompānijā.

"ELKO Grupas" direktors Svens Dinsdorfs norāda, ka kompānija "turpina augt, nostiprinot pozīcijas esošajos tirgos, izskatot jaunu tirgu apgūšanu un attīstot jaunus biznesa virzienus, tādējādi palielinot ELKO nozīmi IT produktu un pakalpojumu piegādes ķēdē. Vairumtirdzniecības biznesā izšķiroša ir liela apjoma finanšu resursu pieejamība. Augsti vērtējam partneru uzticību sadarbību turpinot, kā arī jauna sadarbības partnera pievienošanos. Mēs fokusējamies uz ilgtermiņa sadarbību visās jomās, un tas līdz šim ir attaisnojies, nodrošinot izcilus rezultātus."

Aizdevuma darījumā kā lielākais finansētājs piedalījās "Nordea banka", piešķirot 30,5 miljonus ASV dolāru (27,5 miljonus eiro).

"Nordea bankas" vadītājs Latvijā Jānis Buks norāda, ka "ELKO Grupa" ir "stabils un nozīmīgs "Nordea bankas" sadarbības partneris, kas ne vien sevi jau pierādījis kā vietējā un reģionālā tirgus līderi, bet arī turpina apgūt jaunus tirgus un attīstīt jaunus biznesa virzienus. Esmu gandarīts, ka mūsu sadarbība gadu no gada nostiprinās, iegūstot arvien jaunus apmērus."

"SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts atzīmē, ka "veidojot gudru biznesa stratēģiju un prasmīgi vadot riskus, "ELKO Grupa" ir kļuvusi par savas jomas līderi visā Centrālās un Austrumeiropas reģionā. "SEB bankas" un "ELKO Grupa" ilgstošā sadarbība gan biznesa izaicinājumu, gan izaugsmes laikos ir izveidojusi stabilu pamatu abpusējai uzticībai. Mēs kā finanšu jomas profesionāļi esam gandarīti, ka kopīgi ar uzņēmumu varam spert nākamos soļus biznesa mērķu sasniegšanai."

"OP Corporate Bank plc" filiāles Latvijā vadītājs Elmārs Prikšāns atzīst: "mums ir prieks sākt sadarbību ar "ELKO Grupa", kas ir viena no lielākajām kompānijām Latvijā. Pateicoties mērķtiecīgai darbībai un profesionālai vadības komandai, ELKO Grupa ir viens no retajiem Latvijas uzņēmumiem, kas savā nozarē kļuvis par nozīmīgu spēlētāju arī reģionālā līmenī – Austrumeiropā. Šādu uzņēmumu veiksmīga attīstība ir viens no stūrakmeņiem gan mūsu valsts izaugsmei, gan labs piemērs citiem uzņēmējiem, kā izvirzīt un sasniegt augstus mērķus".

"Swedbank" Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītāja Ieva Vīgante norāda, ka banka ir "priecīga turpināt sadarbību, pagarinot kredītlīniju, jo tic, ka uzņēmums arī šogad un nākamgad turpinās pārdomātu un sekmīgu izaugsmi gan esošajos, gan jaunos tirgos. Augstu novērtējam klienta spēju izmantot pat izaicinošus tirgus apstākļus izcila rezultāta sasniegšanai. 2.ceturksnī "Swedbank" trīskāršoja jaunā finansējuma piešķiršanu uzņēmumiem, salīdzinot ar 1.ceturksni, un turpināsim darbu uzņēmumu attīstības atbalstam."

AS "ELKO Grupa" ir dibināta 1993. gadā un ir viens no lielākajiem IT produktu vairumtirgotājiem un IT risinājumu un pakalpojumu izplatītājiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālajā Āzijā.

"ELKO Grupa" pārstāv vairāk nekā 120 IT ražotājus un pārdod viņu preces vairāk nekā 6 500 mazumtirgotājiem, vietējiem datoru ražotājiem, sistēmu integrētājiem un dažādu nozaru uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!