Foto: LETA
Nākamo trīs gadu laikā Latvijas Gaļas eksportētāju asociācija plāno novirzīt 1 248 920 eiro jaunu tirgu meklējumiem un reklāmas pasākumiem Ķīnā, Kanādā, Azerbaidžānā un Norvēģijā, apliecināja asociācijas valdes loceklis Sandis Stibe.

"Tā kā uz Krievijas tirgus atvēršanos neviens vairs necer, izmantosim pieejamo Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, lai reklamētu vietējo produkciju, akcentu liekot uz eksportu trešajās valstīs. Tās būs izstādes, tirdzniecības misijas, mājaslapu izveide u.tml. Plānojam samērā agresīvu reklāmas kampaņu, rēķinoties ar konkurenci un minēto tirgu iekšējo aizsardzību," sacīja uzņēmējs.

Kā liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, iepirkuma procedūras mērķis ir nodrošināt informatīvo un veicināšanas pasākumu īstenošanu Ķīnā, Kanādā, Azerbaidžānā, Norvēģijā, lai popularizētu vietējo gaļas produktu priekšrocības, uzsverot kvalitāti, pārtikas nekaitīgumu, izsekojamību un marķējumu.

Iepirkuma procedūrā uzvarējušas reklāmas kompānijas SIA "ex2", SIA "Reklāmas aģentūra "Bulterjers"", SIA "Pegasus International", SIA "Exportea".

Projekts tiks īstenots trīs gadu laikā, piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu atbalsta pasākumos tirgus attīstībai trešajās valstīs.

Latvijas Gaļas eksportētāju asociācija dibināta 2015.gada februārī, tajā apvienojušies vairāki uzņēmumi, piemēram, AS "Kurzemes gaļsaimnieks", SIA "Gaļas nams Ādaži" un citi ražotāji.

Organizācijas juridiskā adrese ir Priekules novada Virgas pagasta Paplaka. Organizācijas amatpersonas ir Aksana Jansone un Sandis Stibe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!