Jaunas valsts akciju sabiedrības dibināšana sadalītās "Parex bankas" "labās" daļas pārņemšanai ir tehnisks jautājums, ko valdība īsteno saskaņā ar starptautisko konsultantu "Nomura International" ieteikto un Eiropas Komisijā apstiprināto "Parex" restrukturizācijas plānu, uzskata ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL).

Otrdien pēc valdības slēgtās sēdes Kampars žurnālistiem pastāstīja, ka jauno valsts akciju sabiedrību "Parex" "labās" daļas pārņemšanai dibinās Privatizācijas aģentūra, un tam jānotiek līdz 1.jūlijam.

Jaunās bankas nosaukumu Kampars vēl teicās nezinām. Tāpat valdībā vēl neesot lemts par iespējamo "Parex" pircēju.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien nolēma dibināt jaunu valsts akciju sabiedrību, kas pārņems "Parex bankas" "labo" daļu.

Arī šobrīd valsts īpašumā esošo "Parex bankas" akciju pārraugs ir PA. Tādēļ bija nepieciešams palielināt PA pamatkapitālu, ko valdība atļāva 12.maijā. Savukārt otrdien valdība nolēma atļaut PA pamatkapitāla palielināšanai novirzīt privatizācijas rezerves fonda līdzekļus. Šim lēmumam gan vēl jāgūst atbalsts Saeimā.

Jau ziņots, ka valdība no diviem starptautisko konsultantu piedāvātajiem "Parex" restrukturizācijas variantiem izvēlējās to, kas paredz labo aktīvu izdalīšanu jaunā uzņēmumā. Šis plāns vēl jāapstiprina Eiropas Komisijā.

Ar starptautisko konsultantu "Nomura" noslēgts līgums par "Parex" restrukturizācijas plāna izstrādi un ieviešanu. Tāpat konsultants organizēs "Parex bankas" un restrukturizācijas rezultātā izveidoto vienību pārdošanu.

Patlaban 76,6% "Parex bankas" akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - ERAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!