Divas Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas 12.klases skolnieces Asnate Sproģe un Ilvija Lazdiņa ar kopīgi radīto biznesa plāna projektu "Kaņepju saldējums kā alternatīva dzīvnieku piena saldējumam" uzvarējušas SIA "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra" organizētā biznesa plānu konkursā, vēsta Kokneses novada dome.

Abas skolnieces uzvarējušas konkursa  "Laukiem būt!" Vidus reģiona pirmajā kārtā kategorijā "Produkcijas pievienotās vērtības radīšana".

Ideja par kaņepju saldējuma radīšanu Asnatei bijusi jau sen, jo viņas mamma savā zemnieku saimniecībā nodarbojas ar kaņepju audzēšanu, vēsta portāls. Ilvija bijusi tā, kas rosinājusi Asnati ķerties pie šīs idejas realizēšanas. Savukārt Asnate stāsta: "Mums vajadzēja izlemt, vai šis projekts būs dzīvotspējīgs. Lieti noderēja mācībās iegūtās zināšanas. Sapratām, ka vēlamies piedalīties biznesa plānu projektu konkursā un radīt saldējumu, kādu Latvijā vēl neviens nav ražojis."

Savā konkursa prezentācijā meitenes atklājušas sava darba mērķi: darīt to, kas pašām patīk, radīt cilvēkiem un dabai draudzīgu produktu. Kāpēc tieši kaņepju saldējums? Kā norāda portāls, prezentācijā tika sniegta izsmeļoša un pārliecinoša atbilde: "Tas ir domāts alerģiskiem bērniem un viņu vecākiem, vegāniem un svaigēdājiem. Tas ir garšīgs un atsvaidzinošs, tāpēc var ēst jebkurš cilvēks, gūstot baudījumu no garda un veselīga produkta. Kaņepju produkti atkal kļūst pazīstamāki."

Koknesietes arī atklāj, ka šovasar, Kokneses novada svētkos, vietējo ražotāju tirdziņā pirmo reizi tirgojušas savu jauno produktu. Asnate teic: "Pagatavojām piecus litrus saldējuma, jo nebijām pārliecinātas, vai būs lielāks pieprasījums. Pirmās stundas laikā saldējums tika izpirkts, jo ļoti daudzi vēlējās nogaršot saldējumu, gatavotu no kaņepēm! Priecājāmies, ka arī mūsu klases biedriem un draugiem tas garšoja!"

Meitenes  saņēmušas  370 eiro lielu naudas balvu un iespēju piedalīties otrajā Vislatvijas kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!