Foto: DELFI
Viens no pasaules vecākajiem konjaka namiem "Martell" pēdējo trīs gadu laikā paplašinājies Latvijas tirgū, pārdošanas apjomiem augot par vidēji 30%, portālam "Delfi" pastāstīja šī zīmola izplatītājs, kompānijas "Pernod Ricard Latvia" vadītājs Armands Strēle.

Viņš norāda, ka arī šogad vērojama izaugsme un, salīdzinot ar gadu iepriekš, pēdējos divpadsmit mēnešos "Martell" pārdošanas apjomi kāpuši par 57%.

Īpaši veiksmīgi "Martell" zīmols pēdējo trīs gadu laikā attīstās augstās klases konjaku segmentā, piemēram, "Martell XO" un citu ekskluzīvo produktu grupās, pārdošanas apjoma pieaugumam sasniedzot vidēji 68% gadā.

"Martell zīmols Latvijas tirgū ienāca vairāk nekā pirms piecpadsmit gadiem, bet mērķtiecīgs darbs pie zīmola attīstības ir veikts tieši aizvadītajos trīs gados. Esam gandarīti par sasniegtajiem rezultātiem, kam ir raksturīga augšupejoša tendence. Saskaņā ar IWSR datiem, kas ir vienīgais starptautiski atzītais vīnu un stipro alkoholisko dzērienu tirgus mērījumu avots, Martell ir otrs lielākais konjaka zīmols Latvijā," norāda Strēle.

Latvijā ir pieejami septiņi dažādi "Martell" konjaki. 

"Ja kādreiz konjaku vairāk izvēlējās kungi brieduma gados, tad tagad tā ir iecienīta izvēle arī jaunākā auditorijā. Interesanti, ka konjaku aizvien biežāk malko arī dāmas. Tas pamatā skaidrojams ar to, ka visā pasaulē un arī Latvijas tirgū pieaug tendence konjaku baudīt dažādos kokteiļos. Tāpat konjaks sen kā vairs nav dzēriens tikai pēc vakariņām, tā ejot kopsolī ar pasaules tendencēm ēdienam piemeklēt atbilstošu dzērienu, arī konjaku," turpina uzņēmuma vadītājs.

Francijā ražotais konjaka zīmols "Martell" šogad visā pasaulē atzīmē 300 gadus, un tas ir otrs lielākais konjaka nams pasaulē, gadā pārdodot vairāk nekā 17.1 miljonus litru konjaka.  

SIA "Pernod Ricard Latvia" ir starptautiskā holdinga "Pernod Ricard" pārstāvniecība Latvijā. Uzņēmums dibināts 1998.gadā 7.jūlijā un darbojas "premium" alkohola tirgū Latvijā.

"Pernod Ricard" izplata "Ballantine's", "Chivas Regal" un "The Glenlivet" "Jameson", "Martell", "Havana Club", "Beefeater", "Kahlua" un "Malibu", "Mumm","Perrier-Joüet", "Jacob's Creek" un "Brancott Estate" zīmolu dzērienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!