"Latvijas kuģniecības" (LK) privatizācijas konsultanti līdzšinējā privatizācijā bija ieteikuši 68% LK akciju paketi pārdot par 70-100 miljoniem ASV dolāru, kas ir mazāk nekā vēlāk valdības noteiktā minimālā pārdošanas cena. Tā žurnālistiem trešdien sacīja Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis. Valdības noteiktā minimālā pārdošanas cena bija 70 miljoni latu.
Viņš skaidroja, ka, pēc konsultantu domām, pārdodot LK akcijas par 70 miljoniem ASV dolāru, privatizācijas izdošanās būtu garantēta simtprocentīgi. Savukārt, nosakot minimālo pārdošanas cenu 100 miljonu ASV dolāru apjomā, būtu liela iespēja, ka uzņēmuma privatizācija noritētu sekmīgi, skaidroja Naglis. "Tas, cita starpā, tika pamatots ar risku, ka izsolē varētu piedalīties tikai viens pretendents, tādējādi liedzot pretendentiem iespēju iegādāties akcijas par zemāku cenu." Naglis arī pieļāva, ka šajā privatizācijas mēģinājumā LK akciju pakates minimālā pārdošanas cena varētu būt atklāta, savukārt pretendentu nosaukumiem, pēc Nagļa domām, būtu jābūt konfidenciāliem.

Noteiktajā termiņā drošības naudu piecu miljonu ASV dolāru apjomā, lai turpinātu dalību LK privatizācijā, sīkāk iepazīstoties ar kuģniecību, nebija iemaksājusi neviena no divām kompānijām, kuras bija iesniegušas sākotnējos cenas piedāvājumus. Tādējādi trešais LK privatizācijas mēģinājums cieta neveiksmi. Savukārt 15.maijā valdība nolēma, ka jāizstrādā jauni LK privatizācijas noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!