Foto: LETA
Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājs Ogtajs Asadovs tiekoties pirmdien, 29.maijā, atzina, ka Latvijai un Azerbaidžānai ir potenciāls un abpusēja interese paplašināt sadarbību transporta un loģistikas, lauksaimniecības un pārtikas pārstrādes, izglītības un tūrisma jomā, portālu "Delfi" informē Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājs tikšanās laikā informēja, ka šā gada jūlijā Latviju vizītē plāno apmeklēt Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs un viņu pavadīs plaša uzņēmēju delegācija, lai tiktos ar Latvijas uzņēmējiem.

Ogtajs Asadovs sarunās uzsvēra, ka Azerbaidžānas iedzīvotājiem ir labi pazīstama Latvijas lauksaimniecības produkcijas augstā kvalitāte un aicināja Latvijas ražotājus aktīvāk ienākt Azerbaidžānas tirgū.

Latvijas un Azerbaidžānas ekonomiskā dialoga stiprināšanai un sadarbības paplašināšanai šā gada jūnijā Baku notiks Latvijas – Azerbaidžānas starpvaldību komisijas septītā sēde.

Abu valstu ārējās tirdzniecības apgrozījuma dinamikā pēdējos divos gados ir vērojama lejupslīde, 2016.gadā apgrozījuma kritums sastādīja 27%. Azerbaidžāna pērn bija Latvijas 54.lielākais preču un pakalpojumu eksporta partneris un 75.lielākais preču un pakalpojumu importa partneris.

Galvenās Latvijas eksporta preču grupas uz Azerbaidžānu ir pārtikas produkti, dzīvnieki un lopkopības produkti, ķīmiskie produkti, mašīnas, mehānismi; elektriskās iekārtas. Savukārt, no Azerbaidžānas Latvija galvenokārt importē pārtikas produktus.

2016. gadā Azerbaidžānas uzkrātās tiešās investīcijas Latvijā bija 11.4 miljoniem eiro, savukārt Latvijas uzkrātās tiešās investīcijas Azerbaidžānā nebija reģistrētas. Pēc investīcijām Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Azerbaidžāna ierindojas 58. vietā ar kopējo investīciju apjomu 1 miljonu eiro un 120 aktīviem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!