Lielākais Latvijas kokapstrādes uzņēmums "Latvijas Finieris", investējot aptuveni divus miljonus latu, plāno Krievijā, Tveras apgabala Kalašņikovā, izveidot bērza lobskaidu ražotni, otrdien ziņo laikraksts "Dienas Bizness".
Uzņēmums Kalašņikovā jau iegādājies bijušo kokzāģētavu, kurai esot savs dzelzceļa atzars, turklāt tā atrodas starp diviem ekonomiski strauji augošiem reģioniem - Maskavu un Sanktpēterburgu.

"Latvijas Finiera" padomes priekšsēdētājs Juris Biķis laikrakstam skaidrojis, ka Tveras apgabals pēc saviem bērza resursiem ir pielīdzināms Latvijai un tas nozīmē, ka ar bērza finierkluču piegādi problēmām nevajadzētu rasties.

Uzņēmuma vadītājs skaidrojis, ka lēmumu par ražošanas pārcelšana uz Krieviju motivējuši Krievijas noteiktie apaļkoksnes izvedmuitas tarifi, kas padarījuši koksnes neizdevīgu koksnes importu uz Latviju.

Ražotnē Krievijā paredzēts ik gadu ražot 40 000 kubikmetrus bērza lobskaidu. Iecerēts, ka ražotnei jāsāk darboties jau 2008.gada nogalē un tajā varētu strādāt vismaz 90 darbinieku.

Ražotne Kalašņikovā būs ceturtā "Latvijas Finiera" ražotne pēc Ukmerģes un pamatražotnēm Rēzeknē un Rīgā. "Latvijas Finierim" ir 10 produktu attīstības un tirdzniecības meitas kompānijas pasaulē — Āzijā, Ziemeļamerikā un Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!