Foto: LETA

Oficiālais laikraksts "Latvijas Vēstnesis" no nākamā gada iznāks tikai elektroniskā formātā, paredz Saeimas ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstītais Oficiālo publikāciju likumprojekts.

Elektroniskais izdevums interneta vietnē "www.vestnesis.lv" būs pieejams no šā gada 1.jūlija, bet vēl pusgadu – līdz 2013.gada 1.janvārim – laikraksts vienlaikus iznāks arī avīzes formātā.

"Latvijas Vēstneša" pāreja uz elektronisko versiju ļaus ietaupīt vairāk nekā ceturto daļu no līdzekļiem, ko pašlaik izmanto oficiālās publikācijas nodrošināšanai, norādīts likumprojekta anotācijā. Elektroniskajam izdevumam "Latvijas Vēstnesis" būs juridiski saistošs oficiālās publikācijas statuss. Tas būs pieejams bez maksas kā periodisks izdevums.

Savukārt normatīvo aktu versijas, ko publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", no nākamā gada būs bez maksas pieejamas interneta vietnē "www.likumi.lv".

Tajā pieejamajai informācijai gan nebūs oficiālās publikācijas statusa un tā nebūs juridiski saistoša. Lai izvairītos no novecojušu un vai neprecīzu normatīvo aktu redakciju publicēšanas, iestādes savās mājaslapās vairs nevarēs pārpublicēt tiesību aktu tekstus. Līdz ar jauno regulējumu no šīm mājaslapām būs jāveido saites uz vietni www.likumi.lv , kur publicēta attiecīgā normatīvā akta aktuālā versija.

Likumprojekta autori arī norāda, ka, atsakoties no papīra formāta, tiesību akti oficiālajā elektroniskajā izdevumā tiks publicēti ne vēlāk kā divu darbdienu laikā. Atteikšanos no drukas versijas pamato salīdzinoši nelielais tās abonentu skaits, kas 2010.gadā bija sarucis līdz 510 abonentiem. Savukārt laikraksta neoficiālās elektroniskās versijas unikālo lietotāju skaits darbdienā pārsniedz 3500.

Elektronisko izdevumu izdos valsts aģentūra "Latvijas Vēstnesis", kas Ministru kabinetam jāizveido līdz 2014.gada 1.janvārim. Līdz aģentūras izveidei tās uzdevumu izpildi nodrošinās valstij piederošais uzņēmums "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!