Foto: F64
SIA "Mediju nams" pārdošanas cena ir bijusi zem 60 000 latu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"Mediju nama" valdes priekšsēdētājs Armands Puče šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza: "Abu pušu vienošanās ir komercnoslēpums, tātad - es šo informāciju ne apstiprinu, ne noliedzu. Brīdī, kad tiek reģistrēta komercķīla aizdevumam, informācija kļūst konkrēta, nevis ir baumu vai pieņēmumu līmenī. No manas puses būtu nekorekti šo informāciju izpaust."

Puče gan atzīst, ka darījuma summa mērāma tūkstošos, nevis miljonos.

Mediju uzņēmuma SIA "Mediju nams" vadība izpirkusi uzņēmuma kapitāla daļas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Armands Puče.

Ceturtdien, 7.janvārī, SIA "Mediju nams" 100% kapitāla daļu no SIA "Lasco Investment" iegādājās "Mediju nama" vadības kolektīva dibināta SIA "MN mediji".

"Mediju nama" un "MN mediju" valdes priekšsēdētājs Armands Puče, komentējot darījumu, saka: "Vēlos to saukt par iespēju, kas jāizmanto, jo viedi cilvēki saka - krīze var palīdzēt nostiprināt biznesam labu pamatu. Pirms gada mēs vērsāmies ar līdzīgu iniciatīvu pie dalībniekiem, taču viņi nebija gatavi tādam lēmumam. Tagad situācija ir mainījusies - mediju vide transformējas, meklē jaunas izteiksmes, piedāvā radošus risinājumus. Reklāmas tirgus pagaidām ir stīvs, taču tās ir pārejošas grūtības. Mūsu produktu klāstā ir labas iestrādnes - gan drukātajā, gan interneta vidē. Tajā pašā laikā vajadzēs samazināt zaudējumu apjomu, noteikti būs strukturālas izmaiņas, arī darbinieku skaits mainīsies. Ilgtermiņā redzam labas perspektīvas, jo kvalitatīvā žurnālistika vienmēr būs konkurētspējīga prece."

"MN mediji" īpašnieki ir "Mediju nama" valdes locekļi Armands Puče un Lilita Seimuškāne, kā arī Analītiskās nodaļas vadītājs Uldis Dreiblats. Katram dalībniekam pieder pa 33,33% "MN mediju" kapitāldaļu.

Darījuma summa ir pušu komercnoslēpums, tas tiek finansēts no dalībnieku līdzekļiem un ar komercbankas kredītu, kura nodrošinājumam tiks izsniegta komercķīla uzņēmuma pilnas mantas apmērā.

"Mediju nams" izdod laikrakstu "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai", žurnālus "Māja", "Vakara Ziņas", "Sporta Avīze", kā arī veido ziņu portālu "nra.lv".

Laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" galvenā redaktore Anita Daukšte, komentējot izdevniecības īpašnieku maiņas ietekmi uz redakcionālo politiku, "Nozare.lv" atzina, ka laikraksta redakcija ir neatkarīga no īpašniekiem un to maiņa nekādā veidā neietekmē redakcijas darbu.

"Laikrakstu redakcijas demokrātiskā valstī darbojas neatkarīgi no īpašniekiem. Saistībā ar "Mediju nama" īpašnieku maiņu situācija ir ļoti optimāla, jo jaunie īpašnieki ir izdevniecības darbinieki, tie ir "Mediju nama" valdes locekļi. Piemēram, laikrakstā "Diena" bija tāda situācija, kad medija īpašnieki bija arī redakcijas darbinieki vismaz gadus desmit. Tomēr es nevaru komentēt jautājumu par īpašnieku plāniem attiecībā uz redakciju, tas jājautā viņiem pašiem," atzīst Daukšte.

Puče noliedz jebkādas šaubas par darījumu un tā caurskatāmību: "Grūti iztēloties, kā uzņēmums, kura akcijas ir kotētas biržā, varētu šajā gadījumā veidot fiktīvu darījumu."

"Lasco Investment" valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors norāda, ka īpašnieka un uzņēmuma vadības kolektīva redzējums par "Mediju nama" izaugsmes perspektīvu bija atšķirīgs.

""Mediju nama" vadības iniciatīva iegādāties šo uzņēmumu balstīta pozitīvākā redzējumā par uzņēmuma nākotni. Savukārt "Lasco Investment" šis darījums ir ekonomiski izdevīgs, un tas ļaus uzņēmumam turpmāk pilnībā koncentrēties uz savu pamatuzdevumu - AS "Latvijas Kuģniecība" koncerna nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģijas īstenošanu," skaidro uzņēmējs.

Atbilstoši "Latvijas Kuģniecības" nekustamā īpašuma ieguldījumu attīstības stratēģijai starp "Lasco Investment" ieguldījumu prioritātēm ir investīcijas nekustamajos īpašumos, to apsaimniekošanā un vērtības celšanā. "Lasco Investment" valde ir pieņēmusi lēmumu neturpināt investīcijas mediju nozarē, kas šā brīža ekonomikas apstākļos nevar nodrošināt investīciju atdevi īsā vai vidējā termiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!