Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis pieļauj, ka minimālā PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) akciju paketes cena varētu tikt publiskota. Naglis šodien preses konferencē pēc LK privatizācijas pretendentu sākotnējo akciju cenu piedāvājumu atvēršanas atzīmēja, ka LK privatizācijas finansu konsultants neesot izteicis prasību, lai minimālā cena būtu konfidenciāla.
Naglis uzsvēra, ka par minimālās cenas publiskošanu būs jālemj Ministru kabinetam.

Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis atzīmēja, ka pirms šāda lēmuma pieņemšanas valdībā noteikti konsultēšoties par iespēju publiskot šo cenu.

Kā ziņots, šodien PA tika atvērtas aploksnes ar LK privatizācijas pretendentu iesniegtajiem cenu piedāvājumiem. Cenas piedāvājumus bija atsūtījušas tikai divas no trim LK privatizācijas pretendentu kompānijām.

Kā šodien atzīmēja PA vadītājs, PA bija cerējusi, ka tiks iesniegti trīs piedāvājumi. Pēc Nagļa domām, trešais privatizācijas pretendents nolēmis nepiedalīties tālākajā LK privatizācijā pēc LK finansu memoranda izskatīšanas.

Naglis arī norādīja, ka LK akciju izsole var notikt, ja tajā piedalās divi pretendenti, jo pastāvot zināma sacensība. Valsts varēs iegūt maksimālos ienākumus no LK privatizācijas.

Nagis nosodīja lēmumu publiskot LK privatizācijas pretendentu skaitu, tādējādi pretendentiem jau iepriekš bija zināms, ka viņus iekļaus tā saucamajā LK privatizācijas pretendentu īsajā sarakstā un pretendenti varēja iesniegt mazāku LK akciju cenu piedāvājumu.

Tomēr LK akciju paketes izsolē pretendentiem būs jāsāk solīt, izejot no Ministru kabineta noteiktās minimālās akciju paketes cenas.

Pēc Nagļa teiktā, LK akciju paketes izsole varēs notikt arī gadījumā, ja paliks vairs tikai viens privatizācijas pretendents, kurš tādā gadījumā akciju paketi iegādātos par Ministru kabineta noteikto minimālo cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!