Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis uzskata, ka privatizācijas sertifikātu derīguma termiņš būs jāpagarina. "Es paredzu, ka sertifikātu derīguma termiņš būs jāpagarina," prognozēja Naglis. Pašlaik privatizācijas sertifikātu derīguma termiņš ir noteikts līdz šā gada 31. decembrim.
Naglis skaidroja, ka privatizācijas sertifikātu izmantošanas termiņa pagarināšana ir saistīta ne tikai ar vēl neizmantoto sertifikātu apjomu, bet arī ar juridiskiem aspektiem. Pēc viņa vārdiem, sertifikātu termiņš būs jāpagarina, jo pretējā gadījumā ir gaidāmas tiesas prāvas Satversmes tiesā, jo likumā sertifikātu īpašnieku tiesības ir "ļoti aizsargātas". Naglis arī norādīja, ka šobrīd apgrozībā vēl neizmantoti ir ap 18% sertifikātu jeb sertifikāti aptuveni 550 miljonu latu vērtībā. Turklāt ir neizmantoti arī kompensācijas sertifikāti aptuveni 60 miljonu latu apjomā.

Saistībā ar kārtējo neveiksmi "Latvijas kuģniecības" privatizācijā nav zināms, vai iedzīvotājiem būs iespēja šogad publiskajā piedāvājumā iegādāties šā uzņēmuma akcijas. Pēc Nagļa vārdiem, veiksmīgas tālākās privatizācijas gadījumā "Latvijas kuģniecības" akcijas publiskajā piedāvājumā varētu piedāvāt novembrī decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!