Foto: LETA
Šī gada astoņos mēnešos Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) bija reģistrēta 34 731 darba devēju pieteiktā brīvā darba vieta, bet šobrīd pieejamas vairāk nekā 12 300 brīvās darba vietas, pavēstīja NVA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Tajā informēja, ka no visām astoņos mēnešos reģistrētajām brīvajām darba vietām 23 175 vakances darba devēji bija pieteikuši NVA filiālēs, bet 11 556 publicējuši NVA CV un vakanču portālā.

Tostarp vispieprasītākie šogad ir speciālisti darbam apstrādes rūpniecībā, vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, transporta un uzglabāšanas nozarē, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarēs, būvniecībā, lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā, kā arī informācijas un komunikācijas pakalpojumu nozarē.

Aģentūrā atzīmēja, ka ar NVA filiāļu starpniecību darba devēji visbiežāk meklē kravas automobiļu vadītājus, pavārus, mazumtirdzniecības veikalu darbiniekus, remontatslēdzniekus, šuvējus, programmētājus, palīgstrādniekus, noliktavas darbiniekus u.c. Savukārt ar NVA CV un vakanču portāla starpniecību darbs visbiežāk tiek piedāvāts grāmatvežiem, mazumtirdzniecības darbiniekiem, pārdošanas speciālistiem, noliktavas darbiniekiem, pavāriem, viesmīļiem, apsargiem, noliktavas darbiniekiem, palīgstrādniekiem, būvstrādniekiem.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!