Foto: LETA
Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ikgadējā biedru sapulcē ceturtdien par organizācijas prezidentu atkārtoti ievēlēts Vitālijs Gavrilovs, kurš turpinās vadīt LDDK arī turpmākos trīs gadus, portālu "Delfi" informēja organizācijas pārstāve Agnese Alksne.

Par LDDK viceprezidentiem ievēlēti AS "Latvijas Finieris" padomes priekšsēdētājs Juris Biķis, VAS "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, kā arī Vasilijs Meļņiks no SIA "Eiroholdings", Ivars Strautiņš no AS "Turība", Mārtiņš Bičevskis no Latvijas Komercbanku asociācijas un Aiva Vīksna no SIA "Lietišķais informācijas dienests".

LDDK padomē darbu vairs neturpinās pirmais LDDK prezidents un ilggadējs padomes loceklis Logu un durvju ražotāju asociācijas prezidents Jānis Bertrands, Latvijas Pašvaldību darba devēju organizācijas vadītājs Guntis Liepiņš, SIA "Lattelecom" pārstāvis Gundars Strautmanis. Tāpat dalību LDDK padomē pārtrauca AS "Latvijas Balzams".

Par jaunajiem padomes locekļiem kļuva Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāve Ināra Šure, kura ir arī alus ražotāja AS "Aldaris" valdes priekšsēdētāja, Jelgavas uzņēmēju biedrības prezidents Imants Kanaška, Rīgas Tehniskās universitātes rektors Leonīds Ribiskis un SIA "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Biedri sapulcē apstiprināja arī LDDK stratēģijas īstenošanas rezultātus 2011.gadā un 2012.gada rīcības plānu Latvijas ekonomikas konkurētspējas atjaunošanai.

LDDK ir viena no Latvijā lielākajām darba devēju intereses pārstāvošajām organizācijām. Tā apvieno 66 nozaru, profesionālās un reģionālās uzņēmēju biedrības un darba devēju organizācijas, kā arī vadošos uzņēmumus - kopumā vairāk nekā 5000 darba devēju, kas katrs nodarbina vairāk nekā 50 cilvēku. LDDK biedri nodarbina virs 37% no nodarbinātājiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!