Foto: F64
Piektdien plkst. 13 Latvijas Vēstures un kuģniecības muzejā norisināsies 2012.gada "Ilgtspējas indeksa" noslēguma pasākums, kurā tiks paziņoti Latvijas ilgtspējīgākie uzņēmumi, informē iniciatīvas īstenotāji.

Uzņēmumu izvērtēšana pēc starptautiskajiem ilgtspējas kritērijiem norisinājās jau trešo reizi, šogad tajā piedaloties 75 Latvijas uzņēmumiem.

Pasākumu atklās projekta iniciatori – Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents Vitālijs Gavrilovs, apsveikumu dalībniekiem teiks valsts amatpersonas. Pasākumā piedalīsies "Ilgtspējas indeksa" dalībuzņēmumu vadītāji, darba ņēmēju pārstāvji, biznesa organizācijas un vadošās nevalstiskās organizācijas, kā arī ilgtspējas jomas eksperti.

Iepriekšējo divu gadu laikā indeksa pašvērtējuma iespējas izmantojuši vairāk kā 120 uzņēmumi. Pieredze liecina, ka vairākums uzņēmumu "Ilgtspējas indeksā" piedalījušies, lai saņemtu rekomendācijas par prioritāri uzlabojamiem procesiem un labāk izprastu uzņēmuma atbilstību ilgtspējas starptautiskajiem kritērijiem.

"Ilgstpējas indeksa" noslēguma pasākumā arī Labklājības ministrija paziņos uzņēmumus, kas šogad ieguvuši ģimenei draudzīga komersanta statusu. 11 uzņēmumu pārstāvji saņems īpašu apliecību un uzlīmi, kas apstiprina, ka šajā uzņēmumā īsteno ģimene un bērniem draudzīgu politiku.

Balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, "Ilgtspējas indekss" ļauj izvērtēt uzņēmumu darbību piecās jomās – uzņēmuma stratēģija, darba vide, tirgus attiecības, ietekme uz vidi un sabiedrība. Ilgtspējas indeksa iniciatori ir nacionālā līmeņa sociālie partneri – LBAS un LDDK. Indeksa metodoloģiju un projekta vadību nodrošina Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!