Foto: F64
Pēc Krievijas aizlieguma importēt ābolus un dārzeņus, Polijas tirgotāji meklē jaunu noieta tirgu. Kā viena no realizācijas valstīm būs Latvija, prognozē Latvijas tirgotāji.

Kā portālam „Delfi” norāda Rīgas Centrāltirgus Mārketinga un komunikāciju daļas vadītājs Ivars Jakovels ("Saskaņa" ), tirgotāji pagaidām nav satraukušies un rēķinās, ka ābolu un dārzeņu pieplūdums no Polijas varētu būt sagaidāms augusta beigās vai septembra sākumā.

“Tas gan tirgū pavērs arī jaunas konkurences iespējas, kas varētu nākt par labu pircējiem. Daudziem tirgotājiem jau ir izveidojies savs pircēju loks, līdz ar to jaunas produkcijas ienākšana viņu paradumus varētu arī nemainīt. Tiesa, pēdējā laikā cilvēki arvien vairāk pievērš uzmanību cenas faktoram, nevis preces izcelsmes zemei,” portālam “Delfi” stāsta Jakovels.

Jakovels arī piebilst, ka būtisks faktors būšot kvalitāte, kas nereti Polijas produkcijas esot augstāka par Latvijā audzēto.

Tāpat arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš norāda, ka veikalu tirdzniecības ķēdēs pagaidām Polijas ābolu produkcijas apjoma palielināšanās nav novērota, taču tuvākajā laikā šāds poļu produktu pieplūdums esot sagaidāms.

“Šeit gan mums arī jāatceras, ka esam Eiropas Savienībā (ES), un mums ir vienādi tirgus nosacījumi ar Poliju, ja viņi vēlas palielināt šeit realizēto produkciju, tad nekas neliedz to darīt,” norāda Endziņš.

Ne tik mierīgā noskaņojumā šobrīd ir Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvji, kuri portālam “Delfi” stāsta, ka, lai gan brīvā tirgus nosacījumi ir skaidri, paliek cerība paļauties uz cilvēku patriotismu un sapratni.

Jau vēstīts, ka 30.jūlijā, Krievija paziņojusi par liegumu augļu un dārzeņu importam no Polijas, norādot, ka importa aizliegums drīzumā varētu tikt paplašināts uz visu Eiropu.

Foto - Ābolu raža Rīgas centrāltirgū:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!