Finansu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēmusi iesniegt Rīgas apgabaltiesā likvidējamās "Sakaru bankas" pieteikumu atzīt to par maksātnespējīgu.
Komisijā BNS paskaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, "jo nav pietiekami likvidējamās Latvijas komercbankas a/s "Sakaru banka" mantas visu tās kreditoru prasījumu apmierināšanai".

"Sakaru bankai" licenci banku darbībai Latvijas Banka anulēja no 1997.gada 3.aprīļa, jo bankai bija nepietiekams pašu kapitāls un tā regulāri pārkāpa "Kredītiestāžu likumu" un LB normatīvos norādījumus. Licenci banku operāciju veikšanai "Sakaru banka" saņēma 1991.gada 17.decembrī.

1997.gada 15.jūlijā "Sakaru bankas" akcionāri ārkārtas pilnsapulcē pieņēma lēmumu sākt bankas pašlikvidāciju, bet ar tā paša gada 30.septembra Augstākās tiesas Civillietu palātas spriedumu "Sakaru banka" tika atzīta par likvidējamu. Par bankas likvidatoru tiesa apstiprināja zvērinātu advokātu Jāni Briģi.

"Sakaru bankas" pašu kapitāls 1996.gada 31.decembrī bija 723 tūkstoši latu. Bankas zaudējumi 1996.gadā bija 2,279 miljoni latu, bankas uzkrātie zaudējumi - 3,77 miljoni latu. Bankas aktīvi 1996.gada 31.decembrī bija 2,279 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!