Foto: PantherMedia/Scanpix

Jauniešu biznesa projektu konkursa "Radām novadam" komanda "Emulatori" plāno attīstīt ražošanas nozari Pārgaujas novadā.

Pagaidām komandai vēl nav vienas konkrētas idejas, kā attīstīt ražošanu. Sākotnēji komanda startējusi ar ideju ražot veselīgas limonādes, dzērienu kapsulas un koka vīna plauktus, taču komanda pie šīs idejas nav apstājusies un vēl notiek domapmaiņa.

"Ir vēlme veidot kaut ko, ir vēlme kurināt valsts ekonomiku – vismaz palīdzēt tai. Un, protams, ir vēlme radīt novadiem, jo mēs visi esam tādi diezgan lieli novadu un reģionu mīlētāji," atzīst komandas pārstāvis Artis Spertāls.

Vaicāts, kāpēc izvēlēts tieši Pārgaujas novads, Spertāls skaidro, ka komanda lūkojusi pēc novada ap Valmieru, jo lielākā daļa topošo uzņēmēju pabeiguši Vidzemes Augstskolu. Izvēle kritusi par labu Pārgaujas novadam.

Jauniešu vēlme ir ražot un radīt. "Vēlme varbūt ir lielāka nekā spēja. Mums, iespējams, problēmu rada tas, ka visi ir strādājoši un daudz maz dzīvē apmierināti – nav tā, ka katru dienu sastaptos ar badu un gribētu to risināt. Varbūt pietrūkst tās problēmas, lai iedegtos acis meklēt risinājumu," spriež komandas pārstāvis.

"Ja mēs tiksim līdz idejas fiziskai realizācijai, tad tur noteikti būs kāda niša, kurā iesprauksimies, vai arī būsim vismaz par 50% labāki nekā alternatīva. Citādi jau īsti nav jēgas taisīt vēl vienu Centrāltirgu blakus esošajam," smej Spertāls.

Komandā bez Spertāla vēl startē Edmunds Jansons, Jānis Vītoliņš, Līga Bērzkalne un Elīza Akmene.

Konkursa "Radām novadam" mērķis ir dot iespēju apliecināt sevi talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

Konkursu organizē biedrība "Radām novadam" sadarbībā ar portālu "Delfi". Konkurss īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!