Foto: LETA
AS "VEF Radiotehnika RRR" pirms nedēļas pārdevusi administratīvo ēku Kurzemes prospektā 3C. To par 945 000 eiro nopirkuši veikalu ķēdes "Depo DIY" līdzīpašnieki un "Prudentia" investīciju baņķieri.

Kā liecina "VEF Radiotehnika RRR" paziņojums biržā "Nasdaq OMX Riga", darījums noslēdzies 21. oktobrī. Saskaņā ar uzņēmuma ārpustiesas tiesiskās aizsardzības plānu ēka ar tai piegulošo zemesgabalu pārdota firmai SIA "Pārupes būmaņi".

No ēkas pārdošanas saņemtiem līdzekļiem tiek daļēji segti nodrošināto kreditoru prasījumi un nekustamā īpašuma nodoklis.

"Pārupes būmaņu" īpašnieki caur SIA "New Bumani" un SIA "DMT Pluss" ir Andris Kozlovskis (25,2%), Artis Kozlovskis (19,9%), Vineta Atvara (19,9%), Vera Marinkēviča (19,9%), kā arī konsultāciju un investīciju firmas "Prudentia" līdzdibinātāji, kam caur SIA "Ausekļa ielas nams" šajā firmā pieder 15% daļu.

"Prudentia" līdzdibinātāju Jāņa Lielcepures un Ģirta Rungaiņa vadītajā uzņēmumā "Ausekļa ielas nams" 3,3% īpašnieks ir "Prudentia" partneris Kristaps Bērziņš, bet pa 48,3% daļu pieder Mārai Gaveikai-Lielcepurei un SIA "Paradox Holdings", kur īpašnieki savukārt ir Rungainis (66,4%) un Inga Rungaine (33,6%).

Lielu daļu no kādreizējās rūpnīcas teritorijā esošajām ēkām Rīgas dome klasificējusi kā graustus. Teritorijā vairākas reizes izcēlušies ugunsgrēki.

Iepriekš "Radiotehnikas" valdes loceklis Ēriks Ertmanis sacījis, ka jaunie ēku īpašnieki tās nojauks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!