Foto: AFI

Latvijas ekonomika turpina pamazām atdzist, ceturtdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Diemžēl, nekas nav mainījies - Latvijas ekonomika lēnām, bet tomēr atdziest," teica Rimšēvičs, atgādinot, ka Latvijas Banka janvāra sākumā pārskatīja Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) prognozes līdz 2%. "Jāsaka tā, arī tas nav akmenī iecirsts. Mums ir jāseko līdzi notikumiem Krievijā, Ukrainā, kopumā Eiropas Savienībā un pārējā pasaulē uz kurieni Latvijas eksportētāji pārdod savas preces, tad redzēsim. Redzēsim, vai "Liepājas metalurgs" atsāk darbu, vai tūrisms Latvijā attīstīsies, vai valdība pieņems lēmumus, kas sekmētu kreditēšanu, vai lēmumus saistībā ar termiņuzturēšanās atļaujām," klāstīja Rimšēvičs, uzsverot, ka visi šie apstākļi ietekmē tautsaimniecības attīstību.

Viņaprāt, ja nekas nemainīsies, tad Latvijas ekonomika turpinās "atdzist" gadu vai divus. "Visi šie mani minētie soļi ir absolūti nepieciešami - tie drusku, bet tomēr silda Latvijas ekonomiku," piebilda Latvijas Bankas vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Banka janvāra sākumā samazināja šā gada Latvijas IKP pieauguma prognozi no 2,7% līdz 2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!