Par "Latvijas Krājbankas" padomes priekšsēdētāju ievēlēts Ģirts Rungainis, bet par viņa vietnieku kļuvis Laimonis Strujēvičs. Krājbankas preses sekretārs Guntars Gūte sacīja, ka to jaunā bankas padome izlēmusi trešdien savā pirmajā sēdē.
Pēc jau vēstītā, krājbankas padome pilnībā tika pārvēlēta bankas akcionāru kārtējā pilnsapulcē 11.martā. Līdz šim "Latvijas Krājbankas" padomes priekšsēdētājs bija Viesturs Koziols, taču viņš akcionāru sapulcē netika ievēlēts jaunajā bankas padomē. Krājbankas padomē darbu neturpina arī līdzšinējais padomes priekšsēdētāja vietnieks Andris Rubenis un Druvis Skulte.

No jauna padomē tika ievēlēts Privatizācijas aģentūras izvirzītais bijušais "Vācijas - Latvijas bankas" un "Trasta komercbankas" prezidents Ģirts Rungainis, "Latvijas Krājbankas" bijušais prezidents Arnolds Laksa, kā arī bijušais bankas valdes loceklis Vilis Dambiņš.

Padomē atkārtoti tika ievēlēts Aivis Spuņģis, Mairita Vildava, Nīderlandes kompānijas "Macasyng Holding" pārstāvis Aleksandrs Garesi (Alexandre Garese), kā arī Ventspils uzņēmumu pārstāvji - Dzintars Kašs, Laimonis Strujevičs un Ansis Sormulis.

"Latvijas Krājbanka" ir piektā lielākā Latvijas banka pēc aktīvu apjoma. Tās lielākie akcionāri ir valsts, Ventspils uzņēmumi un bijušais bankas prezidents, tagad padomes loceklis Arnolds Laksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!