Foto: LETA
Sākusies pieteikšanās vērienīgai konferencei "Kritiskā domāšana. Cilvēks. Bizness. Valsts", kurā no dažādiem aspektiem tiks aplūkots kritiskās domāšanas nozīmīgums mūsdienu apstākļos gan Latvijā, gan pasaulē, informē konferences organizatoru pārstāve Antra Bork-Ržečicka.

"Kritiskā domāšana ir izšķiroši svarīga gan pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā, gan lielajā datu un informācijas plūsmā. Tā ir kļuvusi par mūsdienu izdzīvošanas komplekta sastāvdaļu valstij, uzņēmumiem, sabiedrībai kopumā un katram tās loceklim," viņa skaidro.

Konferencē piedalīsies dažādi pazīstami lektori no Latvijas, ASV, Lielbritānijas, Jaunzēlandes un vairākām citām valstīm, kuri runās par tādām tēmām kā iracionālā domāšana, pūļa psiholoģija, sociālā inženierija, konspirācijas teorijas u.c.

Turklāt kontekstā ar kritisko domāšanu tiks aplūkota mediju loma sociāli pretrunīgu un asu jautājumu risināšanā, mediju pratība, valsts drošības jautājumi, propaganda, kā arī būs organizēta viedokļu divkauja saistībā ar bēgļu problēmu, ģeopolitiskajiem satricinājumiem un radikalizāciju.

Organizatori uzdod provokatīvu jautājumu: "Kas mēs esam - mednieki vai medījums?"

Konference norisināsies 26. februārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Baltijā lielākā komunikācijas nozares notikuma - konkursa "Mi:t & Links. Baltic PR Awards 2016" ietvaros. Tās programma un biļetes pieejamas vietnē www.balticprawards.com.

"Baltic PR Awards" notiek jau 10 gadu. Pagājušajā reizē pasākums pulcēja 400 apmeklētāju, bet konkursā tika iesniegti aptuveni 100 darbu. Šogad pasākumam ir plaša mērķauditorija – stratēģiski domājoši uzņēmumi, viedokļu līderi un komunikācijas profesionāļi.

"Baltic PR Awards" organizē Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācija, "Komunikācijas aģentūra/Edelman Affiliate" un "Public ID Group" ar portāla "Delfi", "Dienas Biznesa", "airBaltic", "JCDecaux Latvija" un "Radio SWH" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!