Foto: Publicitātes attēli

Saņemta atļauja tirdzniecības centra "Akropole" būvniecībai Rīgā, Ķengaragā pie Slāvu tilta, tomēr darbi uzreiz vēl netiks sākti, pastāstīja projekta attīstītāja, Lietuvas lielāko iepirkšanās un izklaides centru operatorfirmas "Akropolis Group" vadītājs Emilis Gustainis.

"Mēs apstiprinām, ka esam saņēmuši atļauju sākt būvniecību no Rīgas pilsētas būvvaldes. Tomēr mēs joprojām veicam dažādas izmaiņas, lai vēl vairāk uzlabotu mazumtirdzniecības, būvniecības, satiksmes organizācijas un citus darbības standartus," teica Gustainis, piebilstot, ka patlaban nevēlas paust precīzu darbu sākšanas datumu.

Gustainis atzīmēja, ka "Akropolis Group" mērķis ir panākt, lai "Akropole" ir lielākais multifunkcionālais centrs Latvijā. "Tādēļ arī "Akropole" ir bijusi mūsu galvenais attīstības projekts pēdējos pāris gadus, un šajā laika posmā mēs esam koncentrējuši visas pūles, lai uzlabotu 2009. gadā izstrādāto "Akropole" projektu Rīgā. Mēs pārliecināmies, ka projekts ir piemērots pilsētas attīstības plānam, vienlaikus saglabājot vēsturisko industriālo mantojumu - projekta realizācijas vietā agrāk atradās Kuzņecova porcelāna fabrika. Patlaban tiek apspriestas vairākas iespējas, kā iemiesot Kuzņecova laikam raksturīgās iezīmes un padarīt šo mantojumu pieejamu ikvienam," stāstīja "Akropolis Group" vadītājs.

Projektā plānotās investīcijas Gustainis gan pagaidām nevēlējās atklāt.

Ziņots, ka "Akropole" celtniecības darbi iepriekš bija aizkavējušies tehniskās dokumentācijas saskaņošanas dēļ. "Akropolis" meitasuzņēmuma "Akropolis LV" valdes loceklis Kaspars Cinītis toreiz norādīja, ka "Akropole" celtniecības plāni nav atcelti, bet objektīvu iemeslu dēļ kavējas. "Sākotnēji tika plānots veikt nulles cikla darbus, vienlaicīgi ieviešot projektā izmaiņas, kas attiecas uz ēkas virszemes daļu, un ar to saistītos saskaņojumus institūcijās," sacīja Cinītis, piebilstot, ka vēlāk kompānija izlēma pilnu celtniecības darbu ciklu veikt tikai tad, kad atbildīgajās institūcijās būs saskaņotas visas projekta izmaiņas.

Tāpat vēstīts, ka sākotnēji kompānija plānoja "Akropoles" celtniecību sākt 2008. gada beigās, bet būvniecība tā arī nesākās. Uzņēmuma pārstāvji skaidroja, ka iesākumā celtniecības sākšana kavējās, jo vairākas reizes mainīti projekta plāni, kuri bija jāsaskaņo ar Rīgas domi, bet pēc tam projekta īstenošanu kavēja valsts ekonomikas situācija, stāvoklis nekustamo īpašumu tirgū un banku kreditēšanas politika. "Akropolis" tirdzniecības centra būvniecībā Maskavas ielā bija iecerēts investēt 100 miljonus eiro. Pēc tam "Akropole" celtniecības darbi tika pārcelti uz 2014. gada jūniju.

"Akropolis" īpašnieks "Vilniaus prekyba" ir Lietuvas lielākais mazumtirdzniecības operators, kas pieder 10 Lietuvas privātpersonām. "Akropolis" fokusējas uz daudzfunkcionālu centru, liela mēroga projektu attīstību Baltijas valstīs un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!