Foto: RIA Novosti/Scanpix
Zināmākais Krievijas jurists, Krievijas Federācijas valdības pilnvarotais pārstāvis augstākajās tiesu instancēs, TV spēles "Что? Где? Когда?" dalībnieks Mihails Baršķevskis vēlas atvērt sava biroja filiāli Jūrmalā, liecina informācija Krievijas medijos.

"Savulaik man kāds vietējais advokāts izteica piedāvājumu Jūrmalā atvērt juristu biroja "Baršķevskis un partneri" filiāli, un mani šī ideja ieinteresēja. Es ieteicu šim advokātam sazināties ar maniem kolēģiem (pats jau sen vairs nestrādāju kā advokāts), domāju, ka šī ideja drīzumā tiks īstenota," apgalvoja Baršķevskis.

Jurists ir pārliecināts, ka viņa pakalpojumi varētu noderēt krieviem, kuri vēlas iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā. "Piemēram, lai noformētu nekustamā īpašuma dokumentus. Bez tam, cilvēki mēdz šķirties un nomirt, bet uz Krievijas tiesu neattiecas Latvijā atrodama nekustamā īpašuma dalīšana, un Maskavā noformēts testaments Latvijā nav spēkā, " skaidro jurists.

"Kādam rodas sarežģījumi ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu un Kriminālkodeksu. Krieviem Latvijā nav advokātu ar zināmu reputāciju un darbības jomas specifiku pie kuriem vērsties," norāda Baršķevskis.

Latvija Baršķevskim nav sveša. Viņa vecāmāte ir no Rīgas, kur viņa piedzima pirms revolūcijas, un kuru viņa pameta pirms tās. Un jurists, pēc viņa paša domām, ir "nedaudz iesakņojies" Dubultos.

Tāpat Baršķevskis uzskata, ka Latvijā var labi atpūsties, bet pastāvīgi šeit dzīvot viņš nespētu – šāds dzīves ritms neesot piemērots viņa mentalitātei.

"Domāju ka neesmu vienīgais, kurš tā uzskata, daudzi krievi labprāt tur atpūstos," viņš apgalvo. "Nedaudz pakustinot smadzenes, Jūrmalu varētu pārvērst par īstu pērli. Krievijā ir daudz naudas, bet vietas, kur to tērēt, nav pa rokai," stāsta jurists.

Ministru kabineta pilnvarotais pārstāvis augstākajās tiesu instancēs Baršķevskis 2013.gadā saņēma lielākos ieņēmumus valdības ierēdņu vidū, iepriekš ziņoja "Газета.Ru".

To apliecina valdības mājaslapā publicētais ziņojums. Saskaņā ar to, Baršķevskis 2013. gadā nopelnīja 96,867 miljonus rubļu (2 miljonus eiro).

Viņam pieder divas automašīnas – "Mercedes Benz S 500" un "Citroën Berlingo", garāža, divas mājas un divi zemes gabali. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!