Šogad "Ekonomistu apvienības 2010" iedibināto Spīdolas balvu saņems "Hansabankas" prezidente Ingrīda Blūma.
Balva viņai piešķirta par sekmīgas, atvērtas, inovatīvas un sociāli atbildīgas finanšu institūcijas izveidi Latvijā, kura spēj piedāvāt klientiem brīvā tirgus principiem atbilstošus un dzīves kvalitātes paaugstināšanai piemērotus finanšu risinājumus, informēja "Ekonomistu apvienības 2010" pārstāvji.

Blūma ir absolvējusi Latvijas Universitāti finansu un kredīta specialitātē, kā arī ieguvusi maģistra grādu sociālo zinātņu programmā Stokholmas Universitātē Zviedrijā. Viņa vadījusi Latvijas agrorūpniecības bankas Gulbenes nodaļu, bijusi Vācijas Latvijas bankas viceprezidente un kredītu daļas vadītāja. 1996.gadā kļuvusi par a/s "Hansabanka" valdes priekšsēdētāju, 1998.gadā - par "Hansabanka Group" valdes locekli, 2005.gadā – par Latvijas komercbanku asociācijas priekšsēdētāju un "Swedbank Group" valdes locekli Zviedrijā.

Spīdolas balvas svinīgā pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Republikas dibināšanas 88.gadadienā 18.novembrī.

"Ekonomistu apvienība 2010" "Spīdolas balvu" tradicionāli piešķir kopš 1997.gada. Sākotnēji to saņēma Latvijas ekonomisti par pētījumiem kādā ekonomikas sfērā. 2004.gadā tika mainīta balvas koncepcija un forma, kas nosaka balvu piešķirt par brīvās iniciatīvas, brīvā tirgus attiecību paplašināšanu Latvijas tautsaimniecībā, konkurences nodrošināšanu un paplašināšanu noteiktā tirgus sektorā un tautsaimniecībā kopumā, kā arī palielinot indivīda brīvību ekonomikā, paaugstinot izglītības, zināšanu un prasmju līmeni.

2004.gadā "Spīdolas balvu" saņēma bijušais Latvijas Bankas prezidents Einars Repše par lata atjaunošanu 1993.gadā un turpmāko tā vērtības nelokāmu uzturēšanu, trīskārtējais valsts Ministru prezidents Andris Šķēle par reformu programmas īstenošanu, t. sk. bezdeficīta budžeta filozofijas iedzīvināšanu, bet gadu vēlāk – nacionālās aviosabiedrības "Air Baltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Martins Fliks par trešo lidojumu un pasažieru skaita dubultošanu lidostā "Rīga", pielietojot elastīgu un pieejamu cenu politiku.

Spīdolas balvas simbols ir ābeles statuete, kas simbolizē radošo spēku, bagātību, ražību un labklājību. Statuetes autore ir māksliniece Ligita Ulmane – Franckeviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!