Foto: Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē
Viena no Latvijas prioritātēm Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā būs ES konkurētspējas un nodarbinātības spēju paaugstināšana. Tiesa, Latvijas uzdevums šajā laikā, piemēram, nav atrisināt jauniešu bezdarbu Grieķijā, portālam "Delfi" ceturtdien norādīja Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs.

Šulcs Rīgā ieradies, lai kopā ar EP priekšsēdētāju konferences amatpersonām un Latvijas valdību, prezidentu, Saeimu pārrunātu tuvojošos Latvijas prezidentūru ES Padomē.

Šulcs portālam "Delfi", komentējot jautājumu, kādas ir praktiskās iespējas Latvijai risināt ES jauniešu bezdarba problēmas, norādīja, ka Latvija viena neko neatrisinās. "Latvija viena jaunatnes bezdarba problēmas ES līmenī atrisināt nevar. Latvijas uzdevums šajā laikā, piemēram, arī nav atrisināt jauniešu bezdarbu Grieķijā. Tomēr valsts, sekmīgi aizvadot prezidentūras termiņu, var šo procesu sekmēt sistemātiski," sacīja Šulcs.

Šulcs ceturtdien pirms tikšanās ar žurnālistiem arī norādījis: "Latvijas pirmā prezidentūra Eiropas Savienības Padomē būs lieliska iespēja sevi pierādīt, un mēs esam pārliecināti, ka Latvija šo iespēju izmantos un īstenos savus pienākumus augstā profesionālajā līmenī. 2015. gada pirmā puse būs īpašs laiks, jo atsāksies ES likumu pieņemšanas process ar jauno Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisiju. Turklāt ģeopolitiskā situācija aizvien saglabājas sarežģīta, un Latvijai prezidentūras laikā būs jāpieliek pūles, lai to uzlabotu."

EP prezidents tikšanās laikā arī apliecināja, ka Latvijas nosauktās prioritātes ES prezidentūras laikā sakrīt ar EP mērķiem un uzskatiem.

Jau vēstīts, ka jaunatnes bezdarbs ir viena no EP galvenajām identificētajām Eiropas Savienības attīstības problēmām.

No 2007.gada līdz 2014.gada sākumam jaunatnes bezdarba vidējais rādītājs Eiropas Savienībā pieaudzis no 15,7 līdz 23,4%, liecina "Eurostat" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!