Visticamāk, ka līdz tiesvedības procesa beigām starp Latvijas valsti un "Lattelekom" līdzīpašnieku "Tilts Communications" (TC) plašākai sabiedrībai neizpaudīs izdevumu apjomus, kādi valstij tādējādi radušies.
Izdevumu apjomu neatklās, jo minētais jautājums ir konfidenciāls, žurnālistiem skaidroja Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis, norādot, ka "Latvijas izdevumi šajā sakarībā ir ļoti lieli". Tomēr viņš mierināja, ka "līdzvērtīgi izdevumi ir arī Somijas pusei".

"Tas nozīmē, ka abas puses tērē milzīgus naudas līdzekļus, lai apbruņotos ar argumentiem un varētu aizstāvēt savu pozīciju tiesā," skaidroja Naglis. Tiesvedības procesa izdevumus apmaksā ar PA ieņēmumiem no valsts objektu privatizācijas, bet PA izdevumu tāmē šie izdevumi netiek atspoguļoti, skaidroja PA vadītājs.

Jau vēstīts, ka TC vērsās starptautiskajā šķīrējtiesā, jo Latvija gatavojas par desmit gadiem - līdz 2003.gadam - samazināt 1994.gada jumta līgumā noslēgto "Lattelekom" monopoldarbības termiņu, iepriekš nepanākot vienošanos ar līdzīpašniekiem par kompensāciju. Latvija TC savukārt pārmet modernizācijas plānu savlaicīgu nepildīšanu.

Valstij pieder 51%, bet TC - 49% "Lattelekom" akciju. Savukārt PA ir valstij piederošo "Lattelekom" kapitāla daļu turētāja. Valsti prāvā kā konsultants pārstāv arī PA piesaistītais britu advokātu birojs "Clifford Chance".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!