Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien darba vizītē apmeklēs Daugavpili un Daugavpils novadu, kur cita starpā atklās arī pirmo reģionālo forumu Valsts prezidenta un Stratēģiskās attīstības komisijas (SAK) koordinētajā forumu ciklā "Stratēģisko investīciju piesaiste darba vietu radīšanai Latvijā", informē prezidenta Preses dienests.

Forumā piedalīsies nozaru asociācijas un uzņēmēji, Daugavpils, Rēzeknes un Jēkabpils pilsētu pārstāvji, izglītības eksperti un SAK Augsta līmeņa grupas investīciju piesaistei dalībnieki.

Pirmais no reģionālajiem forumiem fokusēsies uz investīciju vides novērtējumu Daugavpils, Rēzeknes un Jēkabpils pilsētās un apkārtējās pašvaldības, kā arī šādu nozaru konkurētspējas priekšrocībām, foruma paralēlajās darba sesijās prezentējot investīciju projektus metālapstrādē, transporta līdzekļu ražošanā un mašīnbūvē, elektrisko un optisko iekārtu radīšanā, lauksaimniecībā un pārtikas ražošanā, kā arī mežrūpniecībā un kokapstrādē, poligrāfijā un papīra ražošanā.

"Valsts prezidenta un Stratēģiskās attīstības komisijas mērķis ar reģionālajiem forumiem ir radīt praktisku piedāvājumu investoriem, lai kvalitatīvi pārstāvētu Latvijas ekonomiskās intereses, veidojot starptautiskās attiecības, tādēļ es aicinu organizācijas un pašvaldības, bet īpaši uzņēmējus būt aktīviem un sūtīt informāciju par saviem projektiem iepriekš nosauktajās nozarēs," saka Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle.

Nākamais reģionālais forums notiks Ventspils augstskolā 4.novembrī, reģionāli aptverot Liepājas, Ventspils un Jūrmalas pilsētas. Noslēdzošais cikla forums notiks Rīgā 9.decembrī, aptverot Rīgas, Jelgavas un Valmieras pilsētas.

SAK mērķis ir caur forumiem un anketām uzrunāt valsts un pašvaldību iestāžu, privātā un nevalstiskā sektora uzņēmēju organizāciju un to ārvalstu pārstāvniecību, kā arī izglītības un zinātnes institūciju ekspertus, iezīmējot skaidru un saprotamu redzējumu par valsts, pašvaldību un uzņēmumu konkurētspējas priekšrocībām un identificējot Latvijas labāko piedāvājumu, uzrunājot nacionālos un ārvalstu investorus, nodrošinot tiem uzņēmējdarbības infrastruktūras pieejamību, pievilcīgus investīciju stimulus un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi.

Pēc forumu materiāliem iecerēts sagatavot reprezentatīvu stratēģiski nozīmīgu investīciju projektu sarakstu un radīt pārliecinošu piedāvājumu pašmāju un ārvalstu investoriem sadarbības iespēju uzsākšanai Latvijā, ko pēc nepieciešamības varēs aktualizēt.
Vizītes ietvaros prezidents apmeklēs arī Daugavpils Universitāti, tiksies ar Daugavpils domes deputātiem, Daugavpils novada domes vadību, pašvaldību, izglītības iestāžu un sabiedrisko organizāciju vadītājiem.

Tāpat Bērziņš atklās par ES līdzekļiem izbūvēto ceļu pārvadu starp Jauno Forštati, Jaunbūvi un Ķīmiķu rajonu, apmeklēs "Ditton" pievadķēžu rūpnīcu, apskatīs Daugavpils cietokšņi un iepazīsies ar tā restaurācijas un attīstības plāniem.

Prezidenta darba kārtībā plānots arī Medumu vidusskolas apmeklējums un tikšanās ar skolas audzēkņiem un pedagogiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!