Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot nodokļu samaksas pēcimporta pārbaudi par ievesto spirtu šā gada vasarā noteicis 2,5 miljonu latu uzrēķinu SIA "Riga Bestsprit", kas ir Kalsnavas spirta rūpnīcas apsaimniekotājs, informēja VID komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa.
Pēcimporta pārbaudi par nenomaksātajiem nodokļiem veikusi Latgales reģionālā iestāde. "Riga Bestsprit" šo VID Latgales reģionālās iestādes lēmumu pārsūdzējusi VID lēmumu pārsūdzēšanas daļā, bet tā VID Latgales reģionālās iestādes lēmumu nav atcēlusi vai mainījusi. Kļaviņa pauda, ka uzņēmumam ir tiesības VID lēmumu pārsūdzēt tiesā.

"Riga Bestsprit" pirmdien paziņoja, ka pagaidām nekādus komentārus nesniegs. Savukārt telekanāls LNT ziņoja, ka Kalsnavas spirta rūpnīca minēto uzrēķinu neatzīst, jo uzskata, ka par pārstrādei ievesto jēlspirtu nodoklis nav jāmaksā, bet nodokļus var iekasēt tikai par gala produktu, proti, spirtu.

Rūpnīcas vadība iesniegusi sūdzību Finansu ministrijai un pat nosūtījusi jēlspirta paraugus uz pārbaudēm laboratorijā, kas atzinusi, ka izstrādājums neatbilst spirta definīcijai. Tomēr lēmums par nodokļa uzrēķinu nav pārskatīts, ziņo LNT. "Riga Bestsprit" ir izvēlēta par spirta rektifikāta piegādātāju Latvijas lielākajam alkoholisko dzērienu ražotājam "Latvijas balzams".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!