Laikraksts "Diena" un aģentūras "Nords Porter Novelli" veidotajā uzņēmumu "Reputācijas top" trešo gadu pēc kārtas pirmo vietu ieņēmusi "Hansabanka".
Otrajā vietā - arī trešo gadu pēc kārtas - ierindojies "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), bet salīdzinājumā ar pagājušo gadu par vienu pozīciju pakāpies "Lido", kas, tāpat kā 2005.gadā, ir trešais.

Pārējās vietas pirmajā desmitniekā ieņēmuši "Laima", "Aldaris", "SEB Latvijas Unibanka", "Latvijas Balzams", "Starptautiskā lidosta "Rīga", "Rimi Latvia" un "Tele2".

Jaunpienācēji "Reputācijas top" pirmajā desmitniekā šogad ir "Starptautiskā lidosta "Rīga" un "Tele2".

Lielāko kāpumu topā, salīdzinot ar pagājušo gadu, piedzīvojuši "Maxima Latvija", "airBaltic", "Skonto būve", "GE Money", "Latvijas Dzelzceļš", "Latvijas Finieris", "Latvijas valsts meži", Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), "Cemex" un "Nokia Latvija".

Savukārt lielākais kritums topā bijis uzņēmumiem "JLM Grupa", "Rietumu banka", "Ventspils Tirdzniecības osta", "Procter&Gamble Marketing Latvia", "Wess", "Ventspils nafta", "Ergo Latvija", "Parekss apdrošināšanas kompānija", "Baltic Trust Bank" un "Liepājas cukurfabrika".

Uzņēmumu "Reputācijas topa" metodoloģiju izstrādāja "Nords Porter Novelli", Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors Roberts Ķīlis un Somijas reputācijas vadības uzņēmums "Pohjoisranta".

Sadarbībā ar sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS 1000 Latvijas iedzīvotāji, 400 uzņēmēji un 30 eksperti ir vērtējuši Latvijas uzņēmumus.

Pētījumā iekļautie parametri ļauj noteikt un detalizēti apskatīt reputāciju veidojošus faktorus, kā arī, izmantojot dažādus demogrāfisko grupu dalījumus, noteikt kurās auditorijās uzņēmumam ir labāka vai sliktāka reputācija.

Iedzīvotāju izveidotā topa favorīts ir LMT, kam uzņēmēji par labāko atzinuši "Hansabanku".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!