Nākamā gada valsts budžeta kontekstā būs smaga diskusija par solidaritātes jeb tā dēvētā "bagātnieku nodokļa" ieviešanu, otrdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V). Otrdien šis jautājums tiek skatīts arī valdībā.

Naudas summa, ko paredzēts iekasēt šajā nodoklī, ir pārsteidzoši liela - aptuveni 40 miljoni eiro, tāpēc "protams, ka diskusijas būs". Straujuma atzina, ka jau tiek saņemti iebildumi un citi priekšlikumi saistībā ar iecerēto nodokli.

Vaicāta, vai ietekmīgu cilvēku un viņu lobiju dēļ šī iecere nevarētu tikt nobremzēta, Straujuma teica, ka pagaidām viņa negribētu no šīs idejas atkāpties, jo "tā ir ļoti laba iecere".

Tāpat saistībā ar nākamā gada budžetu būs diskusijas par minimālo algu, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Pirmdien vēlu vakarā Straujuma kopā ar finanšu ministru skatījusies darba grupas piedāvāto budžeta variantu un bijis skaidrs, ka aizsardzībai ir "jādot pilnā summa, lai mēs ietu uz priekšu". Šajā pozīcijā ir korekcijas, jo darba grupa pilno summu iepriekš nebija piedāvājusi.

Tāpat jārisina vēl vairāki jautājumi, taču tie neesot budžetam "nāvējoši", lai gan par tiem ministru starpā būšot diskusijas, proti, par to, kādā veidā konkrētās korekcijas ieviest.

Straujuma atzina, ka līdz 1.septembrim valdība vēlas "sakārtot budžeta politisko daļu, lai ministrijas varētu tālāk kārtot tehnisko".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!