Foto: AFP/Scanpix
Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) nav iebildumu pret skaidras naudas nēsāšanas ierobežojumu ieviešanu dienesta darbiniekiem, sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Iepriekš tika ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izstrādā jaunus risinājumus korupcijas ierobežošanai valsts un pašvaldību iestādēs, un kapitālsabiedrībās un plāno skaidras naudas ierobežojumus darba laikā attiecināt ne tikai policistiem, bet vēl virkni strādājošo kontroles un uzraudzības dienestos, piemēram, PVD speciālistiem.

"PVD nav iebildumu šādas normas ieviešanai," sacīja Meistere, atzīmējot, ka PVD robežkontroles jomā skaidras naudas ierobežojums pastāv jau vairākus gadus.

Viņa piebilda, ka ne PVD pārtikas inspektori, ne veterinārie inspektori pārbaužu laikā naudas sodus nepiemēro un neiekasē, līdz ar to ikdienas inspekciju laikā skaidras naudas darījumi nenotiek.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar raidījumā "LNT Ziņas" 22. februārī vēstīto skaidras naudas ierobežojumi darba laikā, visticamāk, būs ne tikai policistiem, bet virknei strādājošo kontroles un uzraudzības dienestos, piemēram, Valsts vides dienesta un PVD speciālistiem. To paredz KNAB izstrādātie jaunie risinājumi korupcijas ierobežošanai valsts un pašvaldību iestādēs, un kapitālsabiedrībās, pret kuriem ir ļoti liela pretestība, tostarp saņemts milzīgs daudzums iebildumu no pašvaldībām, norāda KNAB.

Viens no preventīviem pasākumiem korupcijas risku mazināšanā ir Valsts policijas (VP) priekšnieka Inta Ķuža pavēle par Ceļu policijas darba organizācijas izmaiņām, kas paredz policistu rotāciju un liegumu policistiem darba laikā makā turēt vairāk par 30 eiro. Ja kontrolējošās struktūrvienības konstatēs naudu virs 30 eiro, tad būs pamats vērtēt policista rīcību disciplinārā kārtā par pavēles neievērošanu. Lielākas naudas izcelsmi un tās iespējamo saistību ar korupciju varētu pārbaudīt Iekšējās drošības birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!