Foto: LETA
Finanšu ministrs Jānis Reirs (V) pirmdien LTV izvairīgi komentēja prāvo algu pieaugumu premjeram, ministriem un parlamentārajiem sekretāriem.

Viņš sacīja, ka tā drīzāk ir Saeimas kompetence, un nevēlējās komentēt Saeimas Budžeta un finanšu komisijas lēmumu. Ziņots, ka, mainot likumu, nākamgad bruto algas palielinājums Ministru prezidentam, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem būs aptuveni 600 līdz 700 eiro

Reirs gan vēlējās piebilst, ka ministru atalgojums "vismaz pašlaik ir zemāks nekā 2002. gadā."

liecina esošā neoficiālā informācija, koalīcijā nebija vienprātības par šo jautājumu. Par algu palielinājumu Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem esot vairāk iestājušies Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji. Savukārt nacionālās apvienības deputātiem esot bijuši dažādi viedokļi jautājumā par algu palielinājumu vairākām amatpersonām. Tomēr pēc tam, kad tika atbalstīts ierosinājums par valsts līdzfinansējuma turpināšanu šajā mācību gadā privātajiem bērnudārziem un atvieglojumu palielināšanai par bērniem, arī nacionālā apvienība esot piekritusi šim risinājumam.

Kā ziņots, Saeimas Budžeta komisija šodien negaidīti vienojās nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas.

Nākamgad premjera algu paredzēts pielīdzināt Saeimas priekšsēdētāja algai, ministru - Saeimas priekšsēdētāja vietnieku darba samaksai, bet parlamenta komisiju un frakciju vadītāju - parlamenta sekretāra biedra atalgojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!