Foto: DELFI
Šā gada jūlijā, salīdzinot ar 2016. gada jūliju, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 3,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 4,6%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,3%.

Lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā – par 15%, metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā – par 14,4%, kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā – par 13,6%, apģērbu un apavu mazumtirdzniecībā – par 6,1%.

Savukārt apgrozījuma kritums bija farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā – par 4,3%, kā arī autodegvielas mazumtirdzniecībā – par 2,6%.

2017. gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums palielinājās par 0,8%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 0,4%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjoms – par 0,9%.

Apgrozījums pieaudzis mazumtirdzniecībā stendos un tirgos, metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā, kā arī autodegvielas mazumtirdzniecībā.

Savukārt apgrozījums krities kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā, mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika, farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā, kā arī apģērbu un apavu mazumtirdzniecībā.

2017. gada jūlijā salīdzinājumā ar jūniju mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, palielinājās par 2,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!