Foto: LETA

Pirmajā pusgadā kopējais apkalpoto pasažieru skaits pieaudzis par 1,4%, salīdzinot ar pagājušā gada janvāri līdz jūniju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotā informācija par pasažieru pārvadājumiem ar sabiedrisko transportu.

Katrs otrais sabiedriskā transporta pasažieris pārvietojas ar regulāras satiksmes autobusu. Ar regulāras satiksmes autobusiem pirmajā pusgadā pārvadāja 72,2 miljonus pasažieru - par 0,9% vairāk nekā 2013.gada pirmajā pusgadā. Lielāko daļu (99,7%) pasažieru pārvadāja iekšzemē.

Pārvadāto pasažieru skaits iekšzemē pieauga par 0,9%, tai skaitā pilsētas nozīmes maršrutos par 2,9%. Reģionālajos vietējās nozīmes maršrutos un reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos pārvadāto pasažieru skaits samazinājās attiecīgi par 6,4% un 3,8%. Arī starptautiskajos maršrutos pārvadāto pasažieru skaits samazinājās par 7,9%.

Ar dzelzceļa transportu pirmajā pusgadā pārvadāja 9,4 miljonus pasažieru, un tas ir par 0,9% mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika periodā. Iekšzemē, kur pārvadāja 98,5% no visiem dzelzceļa pasažieriem, to skaits samazinājās par 0,7%, bet starptautiskajos pārvadājumos (galvenokārt starp Latviju un Krieviju) - par 16,3%.

Ar pilsētu elektrisko transportu pirmajā pusgadā pārvadāja 46,8 miljonus pasažieru, kas ir par 2,7% vairāk nekā pagājušā gada janvārī-jūnijā. Ar trolejbusiem pārvadāto pasažieru skaits palielinājās par 0,3%, bet ar tramvajiem - par 5,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!