Foto: Publicitātes attēls
Aizvadītajā nedēļā nevienu vien Rīgas iedzīvotāju pārsteidza pavisam neierasts skats galvaspilsētas ielās. Četri ikdienā nesastopami tēli – ķirurgs, hokejists, fermeri un kosmonauts – savam arodam atbilstošajos tērpos bija devušies pastaigā, rokās turot plakātus ar uzrakstu "Meklēju darbu", šādā veidā, protams, izsaucot apkārtējās sabiedrības uzmanību un interesi.

Garāmgājēji nekautrējās neparastos darba meklētājus fotografēt un personīgi aicināt pastāstīt vairāk par to, ko un kāpēc viņi īsti dara. Vēlāk šie foto visai kuplā skaitā manīti sociālajos tīklos twitter.com un facebook.com. Īpašu apkārtējo uzmanību izpelnījās kosmonauts, kurš Brīvības pieminekļa apkārtnē netraucēti pārvietojās uz "hoverboard" skūtera, un divi zemnieki, kuri pastaigā pa Rīgas parkiem un Doma laukumu bija izveduši baltu kazlēnu.

Kā izrādās, šādā veidā plašāku sabiedrību ar sevi iepazīstināt izvēlējies pavisam jauns pašmāju "start-up" uzņēmums Connect Baltic. Uzņēmums darbojas kā personāla atlases platforma, kurā vieglāk, ātrāk un saprotamāk nekā jebkad iepriekš vienuviet pulcējas darba meklētāji un darba devēji. Kā skaidro Connect Baltic izveidotāji Dāvis Čīma un Edvards Bagatskis, uzņēmuma mērķi iedalāmi divos virzienos – no vienas puses tas sadarbojas ar darba devējiem, piedāvājot katram atsevišķajam klientam individualizētu un advancētu piemērotāko kandidātu atlasi, ņemot vērā visas to specializētās vēlmes pēc konkrētiem potenciālo darbinieku parametriem. Tikmēr, no otras puses, uzņēmums aktīvi piedāvā palīdzību un konsultācijas darba ņēmējiem visā Latvijā atrast tieši viņiem atbilstošāko darba vietu, garantējot viegli saprotamu un pārskatāmu brīvo vakanču sarakstu kā Latvijā, tā ārvalstīs. Darba piedāvājumi tiek filtrēti pēc klientam vēlamākās atrašanās vietas, amata, algas apmēra, uzņēmuma lieluma vai darba stundām.

Jaunie uzņēmēji īpaši izceļ, ka, salīdzinājumā ar līdzīgiem uzņēmumiem tepat, Latvijā, Connect Baltic ir unikāls ar to, ka visas augstākminētās funkcijas pilnībā tiek pildītas izmantojot interneta starpniecību, tādejādi atbilstot mūsdienu tehniski modernajiem standartiem un tirgus prasībām. Piedāvājot augstas kvalitātes darba tiešsaistes video intervijas opciju, platforma veidota, lai padarītu darba un darbinieku meklēšanu daudz atvieglotāku un mazāk laikietilpīgu. Tāpat puiši uzsver, ka, lai arī ir pavisam jauns tirgus spēlētājs, tas ir ambiciozs un strauji augošs, tādēļ ir atvērts jebkāda veida sadarbībai, klientu uzklausīšanai un visa veida problēmu risināšanai.

Izveidotā kampaņa, tematiski saskanot ar Connect Baltic darbības specifiku, spilgtā veidā akcentē Latvijā joprojām izplatītu un sāpīgu problēmu – bezdarbu. Lai arī ekonomiskie rādītāji palēnām turpina uzlaboties, diemžēl cilvēki joprojām spiesti pamest savas dzīves vietas un spert citus izmisuma pilnus soļus, lai tikai spētu sev atrast pienācīgu ienākumu avotu.

Noskaties video, kā fermeri, kosmonauts, hokejists un ķirurgs meklē darbu Rīgas centrā!

Seko līdzi Connect Baltic jaunumiem un pieejamajām vakancēm arī facebook.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!