Latvija pirmo reizi piedalījās ieroču un militārā aprīkojuma izstādē IDEX 2015 Apvienotajos Arābu Emirātos. IDEX 2015 – prestižākā izstāde, kur tiek demonstrēti jaunākie sasniegumi ieroču un militārās tehnikas ražošanā. Mūsu valsti izstādē Abu Dabi pārstāvēja viens no Latvijas vecākajiem uzņēmumiem – Rīgas kuģu būvētava. Lielu interesi izstādes apmeklētājos izraisīja piedāvātie kuģu būvētavas pakalpojumi - kuģu būve militāriem nolūkiem un civilai izmantošanai, kā arī to aprīkošana. Notika atsevišķa tikšanās ar Apvienoto Arābu Emirātu jūras kara flotes komandieri, šeihu Khalifu bin Zayed Alnahjānu.

"Mūsu mērķis dalībai izstādē - Rīgas kuģu būvētavas jauno iespēju demonstrēšana, un, protams, sadarbības nodibināšana ar potenciāliem klientiem. Rīgas kuģu būvētava nepārtraukti attīstās, apgūst jaunas produkcijas ražošanu, tostarp militāriem nolūkiem - jo īpaši mūsdienīgu patruļkuģu būvi. Vēlos piebilst, ka šajā ziemas sezonā Rīgas kuģu būvētava strādāja ar pilnu jaudu, remontējot kuģus un veicot kuģu būves pasūtījumus," stāsta AS "Rīgas kuģu būvētava" padomes priekšsēdētājs Vasīlijs Meļņiks. Viņš pateicās Latvijas pagaidu pilnvarotajam lietvedim Apvienotajos Arābu Emirātos Rūdolfam Brēmanim par sniegto atbalstu izstādes laikā.

Savukārt, Rīgas kuģu būvētavas pārstāvji atzīmēja, ka izstāde, kas norisinājās Abu Dabi, ļāva nodibināt kontaktus ar potenciāliem partneriem Arābijas pussalā, Ziemeļāfrikā un Dienvidaustrumāzijā. Šobrīd tiek apstrādāta saņemtā informācija un turpinātas pārrunas, kā arī sagatavošanas darbi pasūtījumu saņemšanai un sadarbības līgumu noslēgšanai.

Starptautiskajā izstādē Abu Dabi piedalījās vairāk nekā 1176 uzņēmumi no 59 valstīm! Izstādi, kura norisinās reizi divos gadus, apmeklēja vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!