Šī gada pagājušajā piektdienā, 5.septembrī, kompānija UNITED OILS atzīmēja savu jubileju. Svētku bankets tika organizēts tradicionālās azerbaidžānas virtuves restorānā "BAKU". Uz šo pasākumu bija uzaicināti vairāk kā 60 viesu, ieskaitot kompānijas darbiniekus un ilggadējus UNITED OILS sadarbības partnerus. Kompānijas jubilejas pasākumā piedalījas Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā pārstāvji, Latvijas Republikas ministru kabineta pārstāvji, BSA profesori, banku sektora pārstāvji, naftas produktu pārstrādes nozares pārstāvji un transporta kompāniju pārstāvji. Plaša izklaidējoša programma iepriecināja gan pasākuma viesus, gan kompānijas kolektīvu. Svinības beidzās ar krāšņu ilgstošu salūtu par godu kompānijai UNITED OILS.

Jau 20 gadus kompānija nodrošina patērētājus ar produkciju, kas ir paredzēta auto un moto transportlīdzekļiem, būvniecības un lauksaimniecības tehnikai, un citam ierīcēm.

1994. gadā kompānija tika dibināta kā gaišo naftas produktu - dažādu degvielu veidu piegādātājs, veicot piegādes no Krievijas un Azerbaidžānas, un citām pēcpadomju republikām. 1997. gadā  kompānija no gaišo naftas produktu piegādātaja pārkvalificējās par eļļu, smērvielu un tehnisko šķidrumu kā ari autokosmētikas ražotāju. SIA UNITED OILS piedāvā plašu produkcijas sortimenta klāstu.

Uzņēmuma veikalos katrs apmeklētājs var iegādāties eļļu, smērvielu, tosolu, antifrīzu, filtrus un citus saistītus produktus jebkuram transportlīdzeklim un ierīcei gan vairumtirdzniecībā, gan mazumtirdzniecībā, īpaši izdevīgās un pieejamās cenās.

2006. gadā, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, tika pabeigti SIA UNITED OILS ražotnes būvniecības darbi. Ekspluatācijā tika nodotas jaunas ražošanas un noliktavas telpas Tukumā, kas atbilst visām Eiropas Savienības kvalitātes prasībām. Ražotnē tika uzstādītas jaunas tehnoloģiskās līnijas, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu, ieskaitot iepakošanu un etiķešu pielīmēšanu - viss notiek automātiski. Automatizētās līnijas sniegums ļauj vienas dienas laikā saražot vairāk kā 65 tonnas gatavas produkcijas, kā arī 30 tonnas produkcijas, safasētas 200 l mucās.

Šodien UNITED OILS ir viena no lielākajam kompānijām, kas ietilpst 500 Latvijas labāko uzņēmumu skaitā, ir viena no lielākajiem korporatīvajiem nodokļu maksātājiem. Produkcijas sortimentā ietilpst vairāk kā 610 gatavās produkcijas veidi: tehniskās eļļas, motoreļļas, automobiļu dzesēšanas šķidrumi, šķidrumi kondicionēšanas un apkures sistēmām, un daudzas citas preces. Mūsu tirdzniecības zīmes Mauzer, Magnum un Magna, ieguva patērētāju atzīšanu ne tikai Latvijā, bet arī aiz tās robežās, piemērām, Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Polijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Azerbaidžānā un citās valstīs. Jau 17 gadus kompānija ir Spānijas koncerna REPSOL oficiālais pārstāvis Baltijas tirgū.

Šodien produkcijas kvalitāte ir apstiprināta ar menedžmenta kvalitātes sistēmas sertifikātiem ISO 9001 un ISO 14001. Motoreļļas, kas tiek ražotas ar Magna un Magnum brendiem, ir sertificētas un tiem ir pasaules vadošo autoražotāju Daimler-Benz (Mercedes-Benz) un Volkswagen pielaides.

2012. gadā SIA UNITED OILS tika piešķirta bronzas kategorija Ilgtspējas indeksa noteikšanā, kuru rīko Korporatīvas ilgtspējas un attīstības Institūts, sadarbībā ar Eiropas Savienības struktūrfondiem un Latvijas Republikas Darba Devēju Konfederāciju. 2013. gadā kompānija uzlaboja savus rādītājus, un tika apbalvota ar Sudraba kategoriju. Ilgtspējas indekss atspoguļo uzņēmuma korporatīvās atbildības līmeni, kas tiek novērtēts pēc 5 kritērijiem: vide, darba vide, uzņēmuma stratēģija, attiecības ar sabiedrību un darba attiecības.

2013. gada rudenī UNITED OILS vadība pieņēma lēmumu par piedalīšanos valsts līmeņa konkursā - "Eksporta un inovācijas balva 2013". Konkursu jau devīto gadu rīko Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūra (LIAA), sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, bet UNITED OILS piedalījās tajā pirmo reizi. Kopumā konkursa komisija saņēma 119 pieteikumus, no kuriem 31 uzņēmums tika izvēlēts otrajai kārtai. To starpā bija arī UNITED OILS. 2013.gada decembrī kultūras namā "Ziemeļblāzma", svinīgajā ceremonijā kompānija tika atzīta par otras vietas ieguvēju kategorijā "Importa aizvietotājprece". Šajā kategorijā tika izvirzīta kompānijas ražoto produktu sērija Magna. Kā atzīmē UNITED OILS valdes priekšsēdētājs Džeihuns Zalovs "Galvenā priekšrocība, kuru ieguvām pateicoties dalībai "Eksporta balva 2013" ir kompānijas atpazīstamība - mēs esam piesaistījuši masu mēdiju uzmanību, kas savukārt pozitīvi ietekmēja mūsu kompānijas tēlu". Zalova kungs norāda, ka UNITED OILS plāno piedalīties konkursā arī 2014. gadā, bet jau citā kategorijā.

Ir vērts pieminēt, ka arī 2014. gadā UNITED OILS saņēma pateicību no valdības puses.  Šī gada jūlijā kompānijas ražotnē Tukumā viesojas Latvijas Republikas reģionālās attīstības un vides aizsardzības ministrs Romans Naudiņš, kurš personīgi pasniedza valdes priekšsēdētājam Džeihunam Zalovam Pateicības rakstu par ieguldījumu un pašaizliedzīgu darbu jauno eksportspējīgu produktu izstrādes jomā, kā arī par ieguldījumu Latvijas reģionālajā attīstībā.

Uz doto brīdi kompānijā ir nodarbināti 50 cilvēki, lielākā daļa no tiem strādā Tukuma ražotnē. UNITED OILS pārstāvniecības atrodas visos Latvijas reģionos. Sakot ar 2010. gadu Baltkrievijā  UNITED OILS produkciju realizē meitas uzņēmums UNITED OILS BEL.

Kompānija UNITED OILS ir pateicīga visiem, kas ir bijuši kopā ar mums visus šos gadus. Par godu mūsu jubilejai visu septembri katram 20 pircējam mūsu veikalā Mūkusalas ielā 72, tiek piešķirta pirkuma  atlaide 50% vērtībā.   

UNITED OILS - jau 20 gadus labākie eļļu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!